Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Ærgerlig afslutning på sæsonen - men vi ses endnu skarpere!

Kom_saa_drenge.jpg
25-04-2017

De positive ord er svære at finde frem ovenpå søndagens smertelige nederlag til TM Tønder. Med et kvarter tilbage af anden kamp på hjemmebane var alt rosenrødt, men herfra skruede Tønder op, mens vi desværre skruede ned i intensiteten. Muligvis blev vi en smule overraskede over hvor tæt på oprykningen egentlig var. Tønder kom ikke med ting vi ikke kunne løse – vores aftaler sad bare for løst.

Hvis vi vender situationen, så var det os der har spillet en sæson i 1. division, imens TM Tønder har spillet hele året imod de absolut bedste mandskaber i Danmark. Havde vi efter første hjemmesejr over Lemvig-Thyborøn i september - en kamp der endte 28-27 - sagt vi vil stå med skuffede ansigter efter et nederlag mod et ligahold i tredje og afgørende kvalifikationskamp til næste sæson, så ville mange have grint af os. Ikke mange havde levnet os muligheden, og det var ligeledes holdningerne hos ekspertpanelet ved TV2 Sport, da de forud analyserede oprykningskampene. Sandheden var en anden, og vi kan med stolthed sige vi var med til det allersidste.

Denne sæson har budt på hele 8 nye spillere der skulle spilles ind i Skive fH, og heraf havde kun Nikolaj Søndergaard netop rundet de 25 år. Oveni tilgangene af Mathias Bitsch, Nicolai Pugholm, Nikolaj Søndergaard, Nicolaj Nørager, Jeppe Kjærulf, Tobias Rasmussen, Jacob Weinreich og Mads Meldgaard, så har klubben med trænerne Ole Bitsch og Steffen Carstens ligeledes fået et nyt udtryk spillemæssigt, og det tager tid at implementere. Vi stoler stadig fuldt og fast på projektet, og truppen modnes med tid.

Vi erkender der i løbet af sæsonen har været udfald, og det kan for mange være uforståeligt med blik på den talentmasse der nævnes herover, krydret med de spillere der allerede var i truppen. Omvendt står vi med en ny sammensætning, og tilmed mange unge spillere der er relativ nye i gamet. Udviklingsmæssigt kan det være sundt forhåbentlig at kunne etablere en solid vinderkultur i det kommende år, og så håber vi at se unge mænd der vitterlig vokser med opgaven.

Vi tror der i næste sæson venter en endnu mere markant figur i 1. division for klubben, og det selvom at rækken bestemt ikke svækkes. Nordsjælland har i denne sæson været den tand bedre end os, men næste år får vi formentlig kamp til stregen af de øvrige tophold i dette års 1. division, samt nedrykkeren fra Randers HH. Det er absolut et mandskab man skal tage dybt seriøst, og det er også vores tanke. Vi har fået en masse lærerige oplevelser i 2016/2017-sæsonen, senest kulmineret med nederlaget til TM Tønder, og så tilføjer vi Peter Krogh, Tobias Jørgensen og Rasmus Kier, imens der stadig forhandles med flere spændende navne – en mulighed der opstår hvis budgettet tillader det.

Med afgangene til Jesper Sørensen, Mads Øris Nielsen, Dennis Albæk, Jakob Lauridsen, Mads Johansen og Andreas Bertelsen, så falder gennemsnitsalderen på holdet igen til næste år. Vi er dog overbeviste om at vi har unge ledertyper i klubben, og det vil blive endnu mere synligt til næste sæson. Ingen opgave skal tages for let i den kommende sæson, og det gik snakken allerede på hjem fra Tønder.

Med hensyn til budget, så har vi igen overpræsteret i forhold til konkurrenter i 1. division. I Skive er vi glade for lidt, og der skal vitterlig ikke meget til at skabe endnu bedre forudsætninger. Derfor håber vi at sponsorer og samarbejdspartnere vil give Skive fH et endnu mere markant rygstød, så vi med nye tilgange kan sikre spillere der passer som fod i hose, så flere store håndboldoplevelser venter i Freja Arena.

Vi ser frem til at byde jer alle velkomne til 1. division i 2017/2018-sæsonen, og ikke mindst til den 1/8-finale vi med præstationerne i foråret har gjort os fortjent til i Santander Cup. Hvem modstanderen bliver vides endnu ikke, men en stor udfordring venter uden tvivl. I 1. division mener vi at kunne matche de øvrige tophold, og atter vil vi jagte oprykningen til landets bedste række.