Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

AJAX – et hold på vej fremad

Skive_fh_koege_1_I7Q0118.jpg
Foto: BenjaminChristensenFoto
18-01-2019

Midt i al VM-euforien skal Skive fH i gang med det første brag i 1. division anno 2019.

På hjemmebane kommer hovedstadsholdet fra AJAX København på besøg, og det er et opgør truppen har set frem til længe. Faktisk i over en måned, hvor holdet gik på juleferie med en solid sejr på Fyn, og med fremblik på et spændende forår. Et håndboldforår der nu skal skydes i gang i Hal C, som forventes tætbesat til den første herresenior førsteholdskamp lørdag klokken 14:00. Derfor anbefaler vi at komme i hallen tidligt, da der forhåbentlig er mange håndboldhungrende folk i Skive og omegn.

Herrerne spiller i Hal C grundet anden aktivitet på holdets normale hjemmebane, Interfjord Arena, og med stor opbakning fra Dahl Pedersen – Skive og Vestsalling Hjemmeservice kan vi byde på gratis entré, der bliver efterfulgt af andetholdets kamp mod HC Midtjylland i 2. division klokken 16:30. En kamp man ligeledes er velkommen til at blive og se.

Hvor står Ajax så henne?

Efter en skidt start med tre point i seks kampe kravler modstanderne fra AJAX længere og længere op i tabellen, og aktuelt indtager de syvendepladsen efter 13 kampe. Lørdagens kamp er lidt af et nøgleopgør, for med en sejr over Skive fH kan københavnerne spille sig på 16 point - 1 point efter Otterup på sjettepladsen, samt 2 efter femmerne fra Team Sydhavsøerne - der begge er en runde foran i skrivende stund.

Før jul mødte gæsterne Otterup, Fredericia og Odder i de sidste kampe, og med en smal sejr, et smalt nederlag og en uafgjort kan de til fulde med et godt forår blande sig i toppen af rækken.

”AJAX satsede inden denne sæson, og er et af de mandskaber med det bedste materiale i rækken. De er kommet nærmere et hierarki igennem sæsonen, og har fået en skarpere fordeling på rollerne. Deres spil er blevet knap så hektisk, nærmest til det mere velovervejet, hvilket har sænket deres spildprocent i den offensive del”, forklarer cheftræner Ole Bitsch, der selv har måtte se flere spillere kæmpe videre med småskader den seneste måned.

Tredjepladsen skal tilbage til 7800

Torsdag aften kravlede en af de direkte konkurrenter til Skive fH på tredjepladsen, nemlig Odder Håndbold, og det klare mål er at generobre top tre allerede i weekenden. Odder er dog noteret for 15 kampe, mens Skive, ligesom AJAX, har spillet 13 kampe inden lørdagens duel.

En del af spillerne er hjemvendte efter diverse landsholdssamlinger, og brænder for at spille om vigtige point i tabellen, selvom den næste kamp hele tiden har fokus.

”Vi havde forventet denne måned skulle bruges til at reparere på truppen, og vi kunne træne på fuld kraft med mandskabet. Nogle skader har trukket lidt ud, og derfor er vi ikke kommet helt i mål med helheden endnu. Det kræver lidt ekstra af alle omkring den mentale parathed, og nu skal der leveres i kampen om point. Når vi spiller godt, er vi enorm stærke, og den rytme skal vi tilbage i”, beretter Ole Bitsch dagen før åbningskampen på 2019.