Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

At blive tophold kræver kontinuitet

Andreas_Toudahl_FHK_kepper_og_FHK_Ultras.jpg
19-10-2017

Søndag skal Skive fH forsøge at følge op på de seneste 2 sejre over Odder og HØJ. At kravle opad i tabellen kræver stabilitet, og kan man snakke om en lille midtvejstest, så er det sådan en der venter.

Modstanderen er formstærke Fredericia HK, og det er aldrig nemt at spille i thansen.dk Arena – alligevel kører det som regel for os (ikke flere platte jokes herfra).

Sidste år blev det til 2 sejre i det sydøstjyske, men kampe spilles i nutiden – ikke i fortiden. At vi sidste år smed Fredericia ud af pokalturneringen med hele 12 mål (21-33), samt vandt med 6 på deres hjemmebane i 1. division (23-29), det er ikke noget der skal lægges for meget i.

”Det bliver sikkert en hård kamp, for begge hold vil med i toppen. Fredericia er et kanon mandskab fint krydret med rutineret kvalitet, men så har de også ungdommens gå-på-mod. Der har de ramt et rigtig fint mix, og det har deres sæsonstart også afspejlet”, forklarer spillende assistenttræner Andreas Toudahl, som kan se tabellens nummer 5 tage imod nummer 8 søndag klokken 14:00.

Og netop Fredericia er for den rutinerede spiller en af sæsonens oplevelser.

”Det er altid et rigtig sjovt sted at spille, for Fredericia er en håndboldby bygget på mange traditioner. Det bevidner en fed hal med god fankultur, og så er der generelt mange mennesker inde til kampene”.

En decideret sæsonplacering er jo selvsagt ikke afgjort med sejr eller nederlag, men det er en af kampene der kan give et solidt fingerprej.

”Fredericia kan lægge afstand til os med 4 point, og så knækker tabellen en lille smule, imens vi kan udligne forspringet med en sejr. Taber vi snært efter en kanon indsats, så vil jeg være ked af at sige det var dét for i år, men vi har ganske enkelt ikke råd til det. Kampen i kampen, kvaliteten og vores eget spil er vigtigt i weekenden, for der skal kontinuitet til at spille sig op som et tophold i 1. division. Kan vi snakke om en lille stime, så vil det være dejligt at fortsætte den dernede. Det er en vigtig kamp i forhold til vores bestræbelser – vi har allerede smidt mere end håbet inden sæsonstart”, lyder det fra den ganske funderende ekvilibrist.

Historikken omkring Andreas Toudahl og HK Ultras, Fredericias fanklub, rækker efterhånden længere tilbage. Én ven står dog klarere end de fleste gennem tiden, omend de virker til at glide fra hinanden på det seneste.

”Jeg har en god ven der hedder Ricko, men han har desværre svigtet mig lidt på det sidste. Han var ikke med i Skive sidste sæson, men han fandt vidst nok tid til at møde op i en af deres hjemmekampe mod os. Han virker desværre til at være blevet en medgangsfan – den type der holder sig mest i sofaen foran fjernsynet. Jeg håber dog vi kan få snakket ud om det hele i hallen”, lyder det ganske seriøst, inden smilet igen får fuldt overtag.