Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Bagskytten Tobias Jørgensen til Skive fH

Foto_-_odderhaandbolddk.jpg
06-03-2017

Foto: Odderhaandbold.dk

Imod slutningen af sæsonen spidser det for alvor til i kampen om at sikre ligadeltagelse næste sæson. Ligegyldigt om det bliver 1. division eller det ultimative mål, så har vi sikret endnu en solid tilføjelse til holdkortet anno 2017/2018.

Ind kommer nemlig den 21-årige Tobias Jørgensen fra Odder Håndbold, og efter at han som profil tog springet fra Skovbakken til Odder på en 1-årig kontrakt før denne sæson, så føler han sig nu klar på nye udfordringer. Ole Bitsch har haft kontakt med Tobias de sidste 2-3 år, men indtil nu har studier bundet det unge stortalent til Jyllands hovedstad. Heldigvis er Tobias nu færdig med sin HF-eksamen i Aarhus, hvorfor vi er stolte af at kunne præsentere ham på en 2-årig kontrakt i den blå Kempa-trøje.

”Jeg vil gerne prøve mig af udenfor Aarhus-egnen, hvor jeg forhåbentlig har mulighed for at folde vingerne ud. Jeg føler mig klar til at flytte hjemmefra for første gang, og så er det jo bare dejligt det kan passes sammen med håndbolden”, fortæller Tobias, der med skiftet til ligabejlerne fra Skive planlægger et sabbatår, hvor den kan få fuld gas på håndboldbanen, samtidig med at der kan blive lagt kilo på i styrkecenteret.

Som 21-årig skulle man ikke tro den østjyske bagskytte står til at få en særlig stor rolle, men hvorvidt taktstokken ligger i hans hænder, det bliver fuldt og fast op til ham selv at bevise, forklarer sportslig ansvarlig Ole Bitsch.

”Jeg føler mig ret overbevist om at Tobias får en stor rolle i næste sæsons trup, men han skal også tænkes ind på en lidt længere bane, i forhold til at kunne ramme det helt store topniveau i ligasammenhæng. Til næste sæson er det ham og Nicolaj Nørager vi skal sætte vores lid til på playmakerpositionen. Tobias Jørgensen har også nogle rigtig fine kompetencer på venstre back, og det gør os stærkt besat på den position”, forklarer Bitsch.

Ole er heller ikke bange for at beskrive den unge playmaker/venstre back i positive vendinger.

”Han har en enorm eksplosiv styrke med en fantastisk skudkraft, og kan vel bedst beskrives som en rigtig tempospiller. Det er blandt andet her Tobias skal udvikle sit spil for alvor, hvor han skal være dygtigere til at veksle imellem sine tempoer, så han ikke kører i det samme gear igennem alle 60 minutter. Det håber vi i Skive fH at kunne hjælpe ham med,” fortæller cheftræneren.

Tobias udtalte op til denne sæson ønske om at spille ligahåndbold, men hvorvidt det bliver i hans første sæson vides endnu ikke. Indstillingen til opgaven er dog 100 % fokuseret, ligegyldigt hvordan denne sæson slutter for hans nye arbejdsgiver.

”Jeg ved at Skive har ambitioner om at spille med i ligaen, og der matcher jeg meget godt som person. Bliver det et år i 1. division har jeg intet problem med det, for så vil jeg stadig have mulighed for at kunne udvikle mig meget i et godt træningsmiljø, men det må tiden vise”, forklarer den 187 centimeter høje bagspiller.