Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Et oprykkerhold blev gjort til verdensmestre

Noerager_frustreret.jpg
27-11-2017

I en pæn besat Skæring Hal skulle Skive søndag aften forsøge at bytte plads med hjemmeholdet Hjortshøj Egå Idrætsforening. Speakeren fik lanceret klubben som en rigtig håndboldklub i en rigtig håndboldhal, og med gratis entré havde man også fyldt hallen flot, hvilket vel medførte omtrent et par hundrede i Aarhus-forstaden. Foreningsstemningen indfandt sig i den gamle hal, og senere skulle der også vise sig hjemmeholdet for alvor løfter i flok som en ægte forening bør og gør.

I første angreb kunne en af den seneste kamps oplevelser, Nicolaj Nørager, bringe udeholdet på 0-1. Ligesom tilfældet har været i de seneste par opgørs indledende faser, så var den fokusering og koncentration der er påkrævet til stede, og hvert mål blev fejret som var det kampafgørende – netop den attitude man higer efter at se udefra. 3-7 efter de første 10 minutter udløste et jubelbrøl blandt de blåklædte spillere, imens Mads Hjortshøj ville have en samtale med sit mandskab.

Et ellers andet blev der sagt rigtigt, og på bare 2 minutter og 10 sekunder scorede hjemmeholdet 3 i træk til 6-7. Skive genfandt det momentum man indledte opgøret med, og 3 scoringer i træk sendte udeholdet på 11-13. Jacob Aaquist fik i dagens opgør 20 minutter i første halvleg, samt en masse tid efter pausen, og i forsvaret gjorde den høje gut et fornuftigt indtryk indledningsvist.

Starten på anden halvleg, og generelt resten af de resterende 30 minutter, var igen ikke et ord værd. Skideballen fra cheftræner Ole Bitsch kunne efter blot 5 minutters spil høres diagonalt på tværs af hallen, og velfortjent var den. Unødvendigt blev HEI gjort til verdensmestre på en billig baggrund, og selv simple kaste-gribe øvelser lignede at blive et hovedtema i denne uges træninger.

Vi faldt med et brag, og i går syntes bundniveauet ikke at have en nedre grænse. Når det er sagt, så må det siges kvaliteten kun kan gå en vej herfra, og Skive-tilskuere der havde taget turen kunne trøste sig ved den gratis entré. 7 mod 6-spillet blev udstillet med flere scoringer i et tomt mål, redningerne udeblev, forsvaret var hullet, og derved kunne mange slukørede Skive-spillere tage turen langs væggen ud af bagindgangen. Skrives der engang en historiebog om klubben, da lover jeg hermed den 26/11-2017 ikke bliver nævnt.

Næste kamp venter på hjemmebane nu lørdag. Her kommer FIF på besøg klokken 15:00, og ærlig talt, nu drejer det sig om at hive fat i de små nakkehår på holdkammeraten, for en indsats som søndag aften må ikke gentage sig.