Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Handball Kidz med utrættelig energi!

Handball_Kidz_foto.jpg
  • Handball_Kidz_foto.jpg
  • Handball_Kidz_foto1.jpg
06-12-2017

I mandags blev en festdag, da Johnny Knudsen, som formand for handicaprådet i Skive, kiggede forbi til træningen hos Handball Kidz – et hold for unge håndboldsspillere med et fysisk eller psykisk handicap. 

Skive Kommune uddelte Handicapprisen 2017 til de mange håndboldsspillere, der uge efter uge har trænet i Skive fH.

”Herude er skabt et helt unikt fællesskab for helt unikke børn. Der er skabt et hold med plads til alle, og hvor man er en del af en klub. Det er så stort og flot, og det har vi valgt I skal have en pris for”, forklarer Johnny Knudsen foran de mange fremmødte spillere, forældre og frivillige i Skive fH.

 

Indstillingen til prisen lyder som følgende:

Jeg ønsker at indstille Håndbold Kidz til årets handicappris 2017.

Håndbold Kidz Skive blev startet i Skive fH i 2016 af Maria Kjærsgaard Kristensen, mor til Frederik på 11 år, og af Peter Andersen, direktør i Skive fH.

De synes der manglede et tilbud til børn med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, og som gerne ville spille boldspil. Marias søn Frederik er vokset op i en familie hvor der bliver spillet håndbold, og han havde derfor længe haft et ønske om at kunne være med på et hold. Der er nu 15 børn mellem 7 og 18 år med funktionsnedsættelser, og heriblandt er der også børn i kørestol.

Årets højdepunkt er et stævne i Aalborg, og her skal de spille sammen med andre børn. Ofte har denne gruppe børn begrænset mulighed for fritidsaktiviteter, fordi de ikke kan deltage på grund af deres handicap. De børn der deltager i fritidsaktiviteter er ofte ikke en holdsport, men derimod svømning eller ridning - sportsgrene hvor fokus er på træningen, men ikke så meget sammenholdet.

Jeg synes Håndbold Kidz Skive har formået at skabe en aktivitet der giver børn en følelse af samhørighed på holdet, hvilket jeg er sikker på har været med til at øge livskvaliteten – nøgleordet for hele projektet. 

 

Det blev selvfølgelig også til et ord fra træneren Peter Andersen, der mandag efter mandag sammen med frivillige og Maria har stået for træningen.

”Vi iværksatte projektet, fordi der var et behov vi var gjort opmærksomme på. Meget rigtigt var der Supermanden Frederik der sagde vi skulle til at spille noget håndbold, og så har han bare taget en masse gode venner og kammerater med som delte lysten. For os er det bare super fedt at være med til at give rammerne”, lyder de officielle ord.

Prisen blev selvfølgelig fejret med sodavand til børn og champagne til de voksne. Udover et tilskud til bussen mod Aalborg, i forbindelse med det kommende stævne, så blev der fra Skive Kommunes side også uddelt de flotte trøjer her på billedet. Efter seancen stod den på fotografering og håndboldrundbold i Hal B, og her skulle det blive til endnu en sejr – denne gang over førsteholdet! Se mere på vores Facebook senere i dag :-).

Sidst skulle der selvfølgelig også et stykke pizza indenbords, og efter var det så småt blevet sengetid for de fleste trætte børn.