Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Hele sæsonen på ét bræt

17797328_10212682248839569_303999225_o.jpg
17-04-2017

Af Jonas Fangel

Årets kampe – det vi alle har set frem til – nu kulminerer det for alvor.

Når snakken i klubben går på Tønderkampene, så er der absolut ikke den fjerneste tvivl om betydningen. Vi VIL efter en sæson vende tilbage til ligaen, men mon ikke Tønder har de samme tanker om at bibeholde deres plads. Med et glimt i øjet ”plejer” vi jo rykke op og ned med Nordsjælland Håndbold, så vi gør dem gerne følgeskab atter en gang.

På mandag, 2. Påskedag, kan vi med et godt resultat spille os et stort skridt nærmere ligadeltagelse næste sæson. Spændingen har sitret i klubben lige siden der blev fløjtet af imod HØJ sidste lørdag, og nu skal de blåklædte Skive-spillere atter ind på de 20x40 meter halgulv. Forude venter der for mange spillere de største kampe i deres karriere indtil nu.

”Det er et af de opgør vi har set frem til hele sæsonen, og ikke mindst gjort os fortjent til over tid. Vi skal huske at nyde det, og ikke mindst tage del i den oplevelse det er at være med på det her niveau. Kulissen bliver helt sikkert intens, men det bør jo bare være med til at trimme folk endnu mere. Det er fedt når der er mange mennesker, som det også ligner der kommer torsdag på vores hjemmebane, så det skal gerne sitre lidt ekstra i kroppen”, forklarer cheftræner Ole Bitsch, som sidste år styrede Randers HH i ligaen via den direkte oprykningsplads.

Som tidligere fortalt her på siden, så starter Skive fH ud med at møde ligaholdet fra TM Tønder på udebane i det nye kvalifikationssystem, som betyder at det er point der tæller efter 2 kampe, og ikke point OG målscore som i de tidligere sæsoner. Ved pointlighed efter 2 opgør spilles der en tredje og afgørende kamp i Tønder, så på forhånd kan favoritværdigheden placeres på de sønderjyske spillere, hvilket flere håndboldeksperter også har udtalt.

Alt om bedst af tre skal glemmes. Kun kampen i Tønder mandag aften klokken 19:00 tæller for Skive-truppen, og kan vi slippe afsted med en sejr eller uafgjort fra ”helvede i syd”, som Tønders hjemmebane hos mange omtales, så vil det være ekstremt gode betingelser før returkampen i Freja Arena torsdag aften klokken 19:00. Det bliver dog langt fra en formsag, og der skal på mange parametre præsteres på toppen.

”Vi løber og træner for det her hver eneste dag, som nogen aldrig kommer til at opleve, men som vi har været så dygtige at spille os frem til. Vi har tænkt at levere en helstøbt indsats”, slutter cheftræneren.

På det seneste har der på venstre back været lidt problemer, og i lørdags så vi Tobias Rasmussen udgå i kampen imod HØJ Elite. Hvor vi står på denne position er endnu uafklaret.

”Ligesom jeg også har udtalt til andre medier, så ved vi ikke helt hvordan der ser ud lige nu. Vi afventer tiden, og er Mads Øris og Tobias Rasmussen ikke klar, så har vi helt sikkert andre der kan gå ind og tage over der”, slutter Ole Bitsch.   

Kampen spilles mandag d. 17/4 klokken 19:00 i Tønder Sport- og FritidsCenter Hal 2, Sønderlandevej 4, 6270 Tønder. Mads Hansen og Martin Gjeding er påsat til at styre løjerne, mens observatør er Lars Bjerregaard. Har du ikke købt din billet til hjemmebaneopgøret, så kan du sikre din adgangsbillet her, imens du her kan købe billet til mandagens udekampe.