Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Kamp mod Ribe-Esbjerg HH aflyst!

IMG_20180816_173033.jpg
18-08-2018

 

Af Jonas Fangel

Så blev det kampdag! – troede vi da…

Klokken havde passeret 21 fredag aften, da vi blev orienteret om aflysningen af lørdagens træningskamp fra ligamandskabet Ribe-Esbjerg HH. Grundet skader mente de ikke at kunne stille hold til eftermiddagens opgør ved Ringkøbing-Skjern Elitecup 2018, og derfor har de valgt at trække sig fra turneringen. En yderst ærgerlig og meget overraskende melding, og et statement der bringer en trist skygge over en af de allerbedste opstartsturneringer.

I Skive fH er der en blanding af frustration og ærgrelse, samt ikke mindst medlidenhed over at se en modstander så hårdt ramt. Ifølge Ribe-Esbjerg HH’s hjemmeside har førsteholdet 22 spillere tilknyttet, så ikke at kunne stille hold, endda med muligheden for at lade ungdomsspillere snuse til førsteholdshåndbolden, minder mest om et lazaret i midten af en krigszone.

”Vi er også ramt af skavanker i optakten, men i Skive fH prioriterer vi at give mulighederne til de unge spillere. Vi har en lang sæson foran os, og netop at spille mod stærke ligamandskaber er en god prøvelse for enhver spiller omkring Skive fH’s førstehold. Vi har hver eneste gang sat stor pris på Ringkøbing-Skjern Elitecup, og selvom vi nu går glip af en kamp, ødelægger det ikke vores billede af det stærke setup”, forklarer Skive fH-direktør Peter Andersen, der udtrykker stor ærgrelse over den sene kommunikation fra ligaholdet.

Et af de store plusser ved Ringkøbing-Skjern Elitecup 2018 er den altid seriøse afvikling, samt det stærke line-up år efter år. Et afbud under 20 timer før kampstart er trist på alle fronter. Specielt taget i betragtning af Ribe-Esbjerg HH fredag aften mødte Århus Håndbold i Skjern, fremfor at have meldt afbud til hele turneringen i starten af ugen, hvilket kunne have åbnet muligheden for et afløserhold i stand til at spille alle turneringskampe. Åbenbart må den éne kamp have medført et væld af skader, og det er vi naturligvis meget ærgerlige over at høre – på deres og vores egne vegne.

”Aflyste træningskampe er aldrig godt for forberedelserne af den kommende sæson. På tirsdag spiller Ribe-Esbjerg 1/8-finale i Santander Cup mod TTH Holstebro, så vi håber de har spillere nok – ellers kan det vel ende med de ligeledes må melde afbud til den kamp. Turneringsledelsen skal på ingen måde bebrejdes for aflysning og den manglende erstatning”, beretter kommunikationsansvarlig og bestyrelsesmedlem i Skive fH, Jonas Fangel.

I Limfjordsklubben består vores trup af deltidskontraktspillere med arbejde og/eller studier ved siden af håndbolden. Unge spillere har byttet vagter for at kunne spille kamp i Skjern lørdag eftermiddag, og sent fredag får de at vide vi ikke spiller lørdag alligevel. I vore øjne næppe den bedste udmelding at skulle komme med til truppen, men desværre en beslutning der egenhændigt er truffet fra Ribe-Esbjerg HH's side.

Hvem vi møder søndag er endnu ikke afgjort, men vi orienterer, så snart vi ved mere.