Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Ligapigerne klarede sig bedre i år

foto_3.JPG
04-08-2014

Det er tredje år i træk at Skive fHs ligapiger er til træningsturnering i Tyskland og de to andre år, er det blevet til en 5. plads. Dette år kravlede pigerne dog lidt længere på af rangstigen og kom derfor i morges hjem med en 3. plads, som også udløste en stor flot pokal.

Pigerne var dog meget igennem inden trofæet kom i hus.

Da den nye assistenttræner Jeppe Kristensen var på ferie, måtte Mette Boller træde til som assistent for træner Ryan Zinglersen. Mette måtte dog melde afbud i sidste minut og derfor var det pludselig sidste års assistent Bo Østergaard, som sammen med datteren Emilie måtte med til Tyskland.

Første kamp blev spillet lørdag kl. 14 mod Bruxtehuder SV og igen kl. 17 mod VL Koblenz/Weibern, som begge spiller i Bundesligaen.

Første kamp vandt Skive pigerne med cifrene 25-22, efter at have været bagud 10-15 ved pausen. Hvad der var helt forfærdeligt, var at Ilda Kepic i denne kamp blev skadet og der frygtes en længere pause for hendes vedkommende. Ilda kom i løb fra venstresiden ind mod midten og hopper op, for at skyde. Mens hun hænger i luften får hun et skub fra modstanderen – ikke voldsomt, men nok til at hun falder ned og lander forkert, hvilket går ud over højre knæ. Ilda blev straks hentet af ambulance og sammen med holdleder Bo Tranberg kørt på hospitalet.

Dagens anden kamp blev en tæt affære, som endte med et et-måls nederlag til Skives ligapiger, til trods for at Skive havde været foran med fire mål tæt på slutfløjt. Stillingen her blev 17-18. Derved blev holdet nummer to i puljen og skulle derfor møde det stærke HC Leipzig hold i semifinalen.

Semifinalen bliver tabt 22-26 til et klassemandskab fra Leipzig. Skive pigerne fik dog øget presset mod dem især i 2. halvleg, men det rakte lige nøjagtigt ikke. Dog en godkendt præstation af pigerne.

Herefter ventede søndag eftermiddag kun kampen om 3. pladsen, hvor det igen var Bruxtehuder, som skulle besejres. Det var et noget amputeret Skive mandskab, som stillede op til kamp og selv Bo Østergaards datter, den 15 årige Emile, måtte hive en Skive trøje over hovedet og bidrage. Hele kampen blev spillet i mangel på bagspillere, spillet med to strege og pigerne gav virkelig alt hvad de havde og kæmpede til sidste fløjt, hvilket gav pote og pigerne vandt kampen 17-16. Kun tre Skive piger kom på måltavlen i denne kamp. Freja Cohrt spillede en flot kamp og bidrog med 8 mål, højrefløjen Katrine Hansen scorede 3 gange og ny ankomne Stine Svane Olesen gjorde sig særligt bemærket ved at score 6 flotte mål, heraf 4 sikkert på straffekast. Stine Svane Olesen er tidligere Skanderborg spiller og var til prøvetræning i Skive i tirsdags. Det gik ifølge Ryan Zinglersen så godt, at Stine blev tilbudt at tage med til Tyskland. Oversiddende i sidste kamp var Julie Gade, Olivera Jurisic, Ditte Kelså, Sofie Bæk og Anne-Kathrine Danielsen.

3. pladsen kom altså i hus og pigerne kunne hertil morgen vende hjem med det store trofæ, efter en 12 timers bustur.

Alle Skive pigerne har fået knubs til stævnet og flere har fået småskader, så derfor er den programsatte træningskamp i Viborg på torsdag blevet aflyst.

Sidste nyt om Ilda er, at korsbåndet ifølge de tyske læger og fysioterapeut Ole Aggerholm, er okay. Det forventes derfor at være noget med ledbånd eller muligvis menisken, som er beskadiget.