Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Lokalopgør på mandag

Baenken_mod_Otterup.jpg
16-03-2018

Foto: BenjaminChristensenFoto

Mandag aften står ikke på den sædvanlige restitutionstræning for førsteholdstruppen, men i stedet skal Daniel Guldsmed og Co. spille udekamp imod Lemvig-Thyborøn Håndbold. Tidligere på sæsonen har vi trænet sammen, så det er to mandskaber med fint kendskab til hinandens forcer og svagheder. I målet står den tidligere Skive-keeper Jesper Sørensen blandt andet, så der ligger en ”kamp i kampen” mellem Mads Meldgaard og Jesper Sørensen, når der på mandag klokken 19:30 fløjtes op mellem lokalrivalerne.

Udover Stoholm, da er Lemvig den nærmeste modstander i 1. division, og derfor kan man godt forsvare at kalde det en lille kamp om det vestjyske i rækken. Mandagsmodstanderen gør sig aktuelt gældende i toppen af 1. division på en nuværende 3. plads, og tager man for givet TMS Ringsted kører den direkte oprykning til ligaen i hus, så må Lemvig-Thyborøn og Randers stå som de stærkeste bud til de 2 opspilspladser i rækken. Det er dermed et hjemmehold med alt at tabe i lokalopgøret mod Skive fH, imens presset er taget af udeholdets skuldre.

”Vi vil som konkurrencemennesker naturligt jagte at slutte højest muligt i tabellen, men når Lemvig rammer toppen, så er de, som tabellen også afspejler, et af de bedste hold i rækken. Fortjent er de med hvor det er sjovt, og det er grundlagt på et vedvarende højt niveau uden de store udfald. De har gode muligheder i opspillet de med stor sandsynlighed ender i, og jeg synes også de er et bedre hold end Randers. Vi kan spille frit i vores sidste kampe, og så kan vi fokusere på hvordan vi vil angribe kampene – ikke så meget have fokus på hvad modstanderen kommer med”, beretter cheftræneren forud for fredagstræningen.

Hjemmeholdets Søren Nørgaard har været rygende varm med 137 scoringer i 22 kampe, men også Mads Thymann og Mark Nikolajsen er i top 11 på topscorerlisten for rækken med henholdsvis 102 og 92 scoringer. Derfor kræves defensiven at præstere optimalt, hvis der skal point med hjem.

”I onsdags kæmpede vi med det vi havde mod Ajax København, og jeg synes egentlig vi generelt leverede en fin præstation. Det er på mandag to forsvar der spiller meget forskelligt, for Lemvig har sikkerheden ved et 6-0 forsvar der står lavt, og vi vil gerne praktisere det lidt mere offensive forsvarsspil. Inde bagved er det jo to gamle holdkammerater i Mads Meldgaard og Jesper Sørensen, så jeg tror også det bliver en lidt speciel kamp for begge keepere. I sidste sæson havde de et rigtig fint samarbejde, men nu kan de få en styrkeprøve overfor hinanden”, forklarer Ole Bitsch.

Der er kampstart mandag klokken 19:30 i Lemvig Idræts- og Kulturcenter, Christinelystvej 8, 7620 Lemvig.

Billetter kan købes i døren, så vi håber at se kendte ansigter i det vestjyske.