Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Nordvestjysk fighter til stregen

Tobias.png
29-01-2018

Det er med stolthed Skive fH henter et af de lysende talenter fra Mors-Thy Håndbold.

I de kommende sæsoner vil 196 centimeters Thybo husere i midterblokken defensivt, men målet er han også kan gå ind og tage en rolle på stregspillerpositionen. Udover at optræde for vores naboer har Tobias Balsby-Pedersen tidligere spillet for Midtthy HK, Thy Håndbold og HF Mors, men senest har han været en krumtap hos Mors/Thy Håndbolds 2. Divisionshold – et mandskab der ligger til oprykning fra rækken, men som qua et højere rangerende hold ikke har mulighed for at avancere trods en aktuel førsteplads. 

I denne sæson har vi jævnligt været gæster til Mors-Thy Håndbolds hjemmekampe i Nykøbing Mors, og her har vi kunnet følge udviklingen hos den snart 20-årige Tobias.

102 kilo sidder fint fordelt på de knap 2 meter, og den råstyrke skal gøre gavn i midterblokken forsvarsmæssigt, men også forhåbentlig i angrebet på sigt. 

”Han kommer ind og vil biddrage til vores defensiv fra dag ét, for der har han allerede et rigtig højt niveau. Til vores prøvetræning overbeviste han mig i den grad. Vi forventer han kan ligge endnu flere lag på sit spil i den offensive del, men jeg hæfter mig ved han har alle forudsætninger fysisk, og så har han været en nøglespiller på Mors/Thy Håndbolds andethold. Han har været vant til at skulle lede et forsvar – ganske vidst på et andetdivisionsniveau – men et hold der ser ud til at vinde rækken”, lyder forklaringen på tilknytningen af Tobias fra cheftræner Ole Bitsch. 

Thyboen ser frem til opholdet i Skive, og ser vejen til kontinuerlig førsteholdshåndbold kortere end tilfældet i hans nuværende klub. Det skal absolut ikke lyde som en sovepude, for intet kommer nemt i et godt træningsmiljø - noget af det han forventer at kunne opleve i Skive fH. 

”Efter 4 år på Mors tænker jeg det er sundt at komme ud af mine trygge rammer, og så har jeg snakket godt med Ole Bitsch og Peter Andersen. Det virker som et rigtig godt sted at være som ung håndboldspiller. Jeg har fået meget spilletid på andetholdet, og så er det blevet til 5 kampe for ligaherrerne indtil nu”, fortæller Tobias selv. 

Udover at have fået ligadebut snusede Tobias Balsby også til U19-landsholdet for et godt års tid siden, hvor han var med til Sparekassen Cup i Tyskland. Når Balsby beskriver sig selv, er han bevidst om kvaliteter og udviklingsmuligheder. 

”Jeg er med mine 102 kilo en stor dreng, og så har jeg mine kompetencer i den defensive del af spillet, imens jeg også ofte løber op og deltager i presset på andenbølgekontraen. Personligt vil jeg rigtig gerne udvikle mig offensivt, for mit mål er at blive en solid to-vejs-spiller over de kommende år”, forklarer den nu 19 årige snart tidligere Mors/Thy-spiller.  

Vi ser frem til at Tobias officielt trækker den blå Kempa-trøje over hovedet første gang den 1. juli 2018. Byd ham godt velkommen når du ser en høj mørkhåret fyr i klublokalerne og på banen.