Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Sikker debutsejr!

Nickolei_Jensen.jpg
Foto: BenjaminChristensenFoto Nickolei var igen, ifølge de fleste skibonitter, tilbage i den "rigtige" blå trøje. Fortjent kunne han lade sig kåre som kampens profil, hvor det blandt andet blev til 3 scoringer, men mindst lige så fine takter defensivt.
08-09-2018

Cheftræneren luftede inden dagens debutkampen forskellen på at spille trænings- og afgørende kampe, og fra indledningen sås der også en tydelig forskel fra sidste træningskamp mod islandske Fjölnir.

Det virkede koncentreret, og specielt nytilkomne Joshua Grace virkede som en lille knægt på juleaften. Det blev ikke til scoringer i starten, da hans to første afslutninger prellede af på overliggeren, men efter 7 minutter kunne han udligne til 4-4. Rasmus Kier viste sig som sikkerheden på straffekastene, og Daniel Guldsmed havde det med at finde plads inde på stregen, hvor han drev gæk bagved blandt andre den tidligere Skive-spiller Sebastian Andersen.

Taget i betragtning af de forholdsvis mange nye navne i startopstillingen, så virkede det homogent, og forsvaret var med på at bakke op for sidemanden. Lasse Rask viste hvorfor han blev hentet til Skive, for hans tidligere holdkammerat Eigil Feddersen måtte ty til at skubbe ham ud af balance hængende på anden sal, men ligeglad var han, og så kunne han brage den ind til 9-6 efter godt 16 minutter.

To dumme boldtab, hvor man svækkede en smule på koncentrationen, og så var Frederikshavn FI igen bagud med 1, 9-8. En hurtig scoring blev det til fra træfsikre Rasmus Kier, og ved 10-8 blev det første time-out kort smidt med 8 minutter tilbage af en spændende 1. halvleg.

Det lignede meget Daniel Guldsmed skulle have haft et straffekast ved stillingen 12-11, men i stedet fik Frederikshavnerne lov til at score til 12-12 med 4 minutter igen. En kendelse hvor det kære challengesystem man har i tv-kampe havde været dejligt, men gutterne måtte klø på med krum hals, og ikke hænge sig i situationer der ikke blev fløjtet.

De to nytilkomne Frederikshavnere kunne hver tegne sig for 2 scoringer, og Tobias Rasmussen for 3, mens Rasmus Kier fik nettet til at blafre 5 gange i løbet af de første 30 minutter.  Pppe med 15-14 var der masser på spil forud for endnu 30 spændende minutter.

Dagens grin kom med Skive på bolden, da 2. halvleg blev fløjtet op. Frem stormede Nickolei Jensen, og et udehold stod og snakkede. Nickolei forbarmede sig, og sendte også et skævt smil afsted, der blev mødt fra midterblokken hos Frederikshavn.

Skive virkede meget målsatte på at få sat boldene hurtigt i gang, og Jeppe Kjærulff var hurtigt til midten, mens Rasmus Kier også kunne overløbe Frederikshavnerne i returløbene på opgiverkastene. 8 minutter inde i anden halvleg røg afleveringen på tværs, hvorefter han oversprintede fuldstændig, og nærmest i kontra kunne han efter et opgiverkast score til 20-19. Det skulle blive begyndelsen på en rigtig god afslutning. Ind kom også Nicklas Graugaard i Skive-målet, og hvilken start i hans debut.

23-19 ved Rasmus Kier gav lidt pusterum, og herfra var der ikke længere tvivl om udfaldet. Det meste lykkedes også, for Joshua formåede at samle bolden op bag ham, vel og mærke uden at kigge, og derefter lægge den af til Nickolei Jensen, som med sin scoring til 30-23 var tæt på at lukke opgøret med seks et halvt minut igen.

Lidt bytten mål blev det til, men 34-28 udløste et jubelbrøl uden lige i omklædningsrummet. Den første kamp betyder en del, og med +6 var det forhåbentlig den første af mange gode dage på hjemmebane.