Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Skanderborg-back til Skive fH

Jacob_Aaquist1.jpg
Foto: Ole Nielsen
27-04-2017

Skive fH fortsætter den spændende tilgang, hvor klubben har forstærket sig med Jacob Aaquist. Den 21-årige venstre back skifter fra Skanderborg Håndbold på en 2-årig kontrakt, hvor han i denne sæson har stået en smule i skyggen af mere rutinerede spillere i Bøgeskoven. Det er dog blevet til 19 ligaoptrædener i denne sæsons grundspil, men ved at trække den blå limfjordstrøje over hovedet håber Jacob at kunne få en vigtigere rolle fremadrettet.

”Jeg har haft 5 gode år i Skanderborg, og nu synes jeg tiden var inde til at prøve noget nyt. Da jeg hørte fra Skive lød det meget interessant, og for mig var det ligegyldigt om det stod på liga eller 1. division næste år. Jeg har lysten og viljen til at udvikle mig, og med de kommende holdkammerater og trænere ser jeg rigtig fine muligheder”, fortæller Jacob.

Når snakken falder på den nye mand i blåts personlige spillestil, så er han ikke bleg for at uddybe.

”Som spiller er jeg god til 1-mod-1 situationerne, og i løbet af det sidste år har jeg arbejdet meget på forsvarsdelen. Selvom at jeg er en høj gut, så ser jeg mig ikke selv som den store hugger i bagkæden, men vil hellere ind og køre på kanterne af forsvaret. Jeg håber at kunne udvikle mig som en endnu bedre 2-vejs spiller i Skive”, forklarer den 196 centimeter høje østjyde.

Det er en spiller der glæder cheftræner Ole Bitsch, som med sine 35 år selv er blandt de yngre cheftrænere på højeste niveau. Klubben er tro overfor den strategi der er lagt.

”De ting vi hører omkring Jacob i forhold til træningsindstilling osv., så er det en spiller vi begrundet har rigtig stor tro til. Det er en ung spiller jeg kender tilbage fra min Randers-tid, og allerede dér kunne man se han besad et kæmpe potentiale. Det tænker jeg vi skal være med til at forløse i Skive, for der er ingen tvivl om vi endnu ikke har set hans bedste. Det kommer helt sikkert med en øget tillid, og ikke mindst en større mængde spilletid”, fortæller Ole.

Jacob er med sine 21 år den 3. unge forstærkning frem imod næste sæson, og dermed befinder gennemsnitsalderen for næste sæsons trup sig på under 25 år. Aaquist glæder sig også til at komme til de mange jævnaldrende spillere.

”Jeg kender Ole Bitsch fra min tid i Randers, og så har jeg også spillet på ungdomslandshold med Nicolaj Nørager, Jakob Weinreich og Mathias Bitsch. Jeg har snakket med flere af de nuværende Skive-spillere, og alle har haft gode ord at sætte på klubben og kulturen. Det ser jeg frem til at opleve på nærmeste hold de kommende sæsoner”, lyder det fra Jacob.

I civilt har vores nye venstre back haft et vikarjob på hans tidligere folkeskole i Randers-området, og med skiftet til Skive bliver han formentlig ikke kun et kendt ansigt i Freja Arena. Ved siden af håndbolden forventer den 21-årige at skulle i gang med at læse til lærer på seminariet i Skive, så på den front passer skiftet også godt ind i civilplanen.