Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Svend tager et år mere i Skive fH

Tobias_Rasmussen1.jpg
15-04-2018

Billede: BenjaminChristensenFoto

På venstre back har vi igen i næste sæson en genganger. Tobias Rasmussen er en ganske speciel spiller, og i ankomstfasen af angrebsspillet er han dygtig til at ”hugge” og gå på kant af forsvaret. Efter vinter har Tobias fået en mere markant rolle i forsvarsspillet, og eksempelvis gør han sig ganske fornemt som ”den forstyrrende fisker” i det fremskudte 5-1 forsvar. 

”Tobias er en af de rigtig store aktiver på Skive-holdet, men en stor del af første halvdel af sæsonen døjede han med en drilsk skulderskade. Nu ses hans forskel virkelig, og han er også en af årsagerne til den sidste fine periode resultatmæssigt. I den defensive strategi er han en vigtig brik, og på den offensive front har Tobias udviklet sig enorm meget. Han skal stadig udvikle sig omkring hans skudafviklinger, men der er ingen tvivl om ”Svend” bliver en af spillerne vi kan forvente os meget af næste sæson. Vi har formået at holde på en klassespiller, men også en person med vores spilfilosofi under huden”, forklarer Ole Bitsch omkring den 1-årige forlængelse. 

Som person er ”Svend” ganske vellidt og velovervejende i sine handlinger, og fra holdkammeraterne er der ligeledes glæde over det fremtidige samarbejde. 
I den kommende sæson håber Rasmussen på en stor rolle, om end ham godt ved der bliver kamp om spilletiden. På venstre back er der en ganske fin besætning med Tobias Jørgensen og den nyligt præsenteret Lasse Rask, men Tobias er ikke selv afvisende for en rolle som spilfordeler. Det næste år vil han forsøge at blive en endnu vigtigere brik i Skive-trøjen, og så betyder positionen i bagkæden ikke alverden. 

”Når man dækker fremme i 5-1 kan det være hårdt at skulle spille en hel kamp, så der vil være brug for ekstra kræfter på venstre back. Spillere som Tobias Jørgensen og Lasse Rask kan nogle ting jeg ikke gør lige så godt, så jeg tror vi supplerer hinanden fint. Vi kan sagtens finde standardsystemer at køre med mig som playmaker, så at rykke pladsen tænker jeg ikke bliver den store udfordring. Jeg burde kende Oles spillestil efter 2 sæsoner,” lyder det med et smil på læben fra spilleren selv.  

Mest af alt glæder han sig til at give tilbage til klubben. 

”Jeg skylder klubben noget mere efter mit skadesforløb. De har troen på mig, og jeg gengælder den tillid til klub, målsætning og ambitioner. Skadesperioden betød jeg ikke var optimalt med i 9 måneder, og derfor vil jeg rigtig gerne vise mit værd. Alt det fysiske var på plads inden sæsonstart, men grundet skulderen lykkedes det ikke at vise det på banen. Det jeg manglede ved min ankomst til Skive, det var egentlig at være i ordentlig fysisk forfatning. Ole Bitsch har hjulpet mig rigtig meget med at skulle arbejde med den del, for jeg kan det meste af spilsystemer osv., og nu kan jeg holde til flere sammenhængende spilleminutter med høj intensitet”, fortæller Tobias, der bliver kaldt ”Svend” grundet det faktisk er hans rigtige mellemnavn. 

Vi ser frem til en sæson med masser af spilleminutter til Tobias Svend Rasmussen!