Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Tønder var for stor en mundfuld

45791196_2325188774162369_5303865881313411072_n.jpg
Billede: BenjaminChristensenFoto
10-11-2018

En mandefolkepræstation fik vi forrige fredag, og intet mindre ville kunne skaffe point i dagens kamp mod TM Tønder. Begge hold havde sit at revanchere, for tophold Tønder spillede skidt, men fik en smal sejr over næste fredags modstander fra Stoholm, mens Skive tabte til Odder i begyndelsen af sidste weekend.

Udeholdet var skarpest i begyndelsen - især stregspiller Emil Bergholt med 3 scoringer de første 9 minutter, og i målet fik Mads Meldgaard ikke fat i det store, mens afslutningerne i modsatte ende ikke var skarpe nok.

Et af de stærkeste offensive våben for hjemmeholdet var indspil til Daniel Guldsmed, og scorede han ikke, så var der i hvert fald et straffekast til følge. Rasmus Kier indledte med sin tredje scoring på blandt andet to sikre ud af 2 mulige fra stregen, men kort efter var stillingen 7-11. Det vidnede også om to keepere der ikke havde fået fat i alverden, da kampuret blot viste lige under 13 minutter, mens hurtigheden i spillet også var til den ambitiøse side.  

Tønder havde dygtigheden til at spille Lasse Nikolajsen på venstrefløjen fri, og han var, på nær en enkelt misser, meget sikker i sine afslutninger i indledningen.

Pausestilling på 13-19 til udeholdet fortalte en hel del om problemerne de første 30 minutter. Hvis der skulle frembringes nogen tvivl om pointfordelingen, så skulle der mere bund i forsvar og målmænd, som tabte den direkte duel til rutinerede Christian Trans og Tønder.

Intet lignede at kunne stoppe Tønder-offensiven, for de første 7 minutter efter pausen scorede de tilsvarende antal scoringer – 17-26, og en Skive-timeout til at banke tro ind i spillerne.

Havde man en hat på, så var den værd at tage af for de rødklædte Tønder-profiler. De oplagte løsninger på at komme tilbage begyndte at sive ud, og med 20 minutter igen gjaldt det lige så meget om at holde skindet på næsen. Tønder spillede med stor selvtillid.

En af de store positive historier var Rasmus Kier. Skive har i sæsonen haft en træls tendens til at brænde for mange straffekast, men Rasmus Kier scorede 4 på 4 forsøg, og syv i åbent spil, mens han også kom med opkvikkende bemærkninger til holdkammeraterne.

Halvandet minut viste den store charme ved håndbolden, for selvom stillingen sagde 21-33, så knækkede Skive-mandskabet ikke helt sammen. 4 scoringer til hjemmeholdet, og det fik Torben Sørensen til at forlange time-out.

Endnu en god forsvarsaktion skabte en scoring, og så var forspringet til gæsterne på bare 2 et halvt minut skåret fra 12 til 7. Rasmus Hansen fik lige bagefter sin tredje udvisning, og måtte derfor se de sidste 10 minutter med et rødt kort i hjørnet af hallen.

Når man scorer 32 og indkasserer 37 ind, så er der plads til forbedringer defensivt.