Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Turen går til ”Helvede i Syd”

_I7Q3504_resultat.png
08-03-2019

TM Tønders hjemmebane lyder skræmmende, og opsummeret taler statistikken for søndag eftermiddags hjemmehold. Publikum sidder nærmest med fødderne på banen, mens der larmes fra de trofaste TMT-fans på balkonen. Dermed er kunderne i grænsebutikkerne ikke i tvivl om der spilles håndbold på den anden side af bommen – i Tønder Sports- og Fritidscenter, blot 7 kilometer fra grænseshopsne i Sønder Løgum.

I denne sæson har liganedrykkerne fra TMT tabt 2 hjemmekampe til topholdene fra Team Sydhavsøerne og Fredericia HK, og det sikrer dem en aktuel placering som nummer 2 i 1. division – sølle ét point efter etterne fra Fredericia HK. I søndags var Stoholm IF højest overraskende tæt på at stjæle point i Tønder, men udeholdets Per Ryberg brændte et afgørende straffekast efter tid. I den direkte duel mellem Skive og Tønder har sidstnævnte vundet de seneste tre indbyrdes opgør, så uvant går Skive-spillerne søndag på banen uden favoritrollen, men som altid med ambitionerne om point.

På Tønder-stregen har Emil Bergholt for vane at score mange mål, og han indtager en plads som 1. divisions 7. mest scorende spiller, imens venstre back/fløj Lasse Nikolajsen med 99 scoringer sniger sig i top-10. To vigtige spillere, men hjemmeholdet er meget mere end Bergholt og Nikolajsen.

En Odder-hjemmesejr over Team Sydhavsøerne, samt en sejr på hjemmebane over Skive, vil med en minimal usikkerhed sikre TM Tønder en placering i top-2, da de derved vil være 7 point foran nummer 3 med fire runder tilbage i grundspillet. Dog kæmper sydjyderne stadig for førstepladsen og den direkte oprykning, og i parløbet med Fredericia er der ikke plads til at smide point – heller ikke til Skive fH på hjemmebane.

Omvendt puster Team Sydhavsøerne de blå gutter i nakken, hvor kun ét point adskiller de to hold inden 22. ud af 26 spillerunder. Derfor er der pres på begge mandskaber inden kampen, og det bliver interessant hvem der klarer det bedst. Hvorvidt der opstår muligheder for en overraskelse i Tønder, afhænger i høj grad af aftalerne mellem forsvar og målmænd, og om kynismen er til stede i angrebet.

Der er kampstart i Tønder Sport- og Fritidscenter søndag klokken 17:00, og vil du se en topkamp efter familien har tømt Fleggaard for sorte Slots og Nutella, (eller måske imens?), kan der købes billetter her!