Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Ung Skive-dreng til talentsamling

IMG_8150.JPG
19-04-2017

Imens førsteholdet buldrede igennem 1. division, så sker der også ting og sager i Skive fH’s talentmiljø. Fra U16 drengeholdet er unge Malthe Larsen atter en gang blevet udtaget til talentsamling, og denne gang foregår det i Fredericia. Modsat de øvrige samlinger, så er det denne gang sammen med østsiden og årgang 2000 – vel og mærke årgangen over Malthe. 

Malthe er en spændende håndboldspiller, og i forhold til hans størrelse, så kan man med garanti forvente det uventede. På trods af hans imponerede små to meters højde, så er han ikke den store skytte. Til gengæld er han rigtig dygtig til at bryde spillet og se sin egen chance. I sæsonens løb har Malthe haft en rigtig spændende udviklingskurve, og specielt nede i forsvarsdelen har han udviklet sig som en krumtap. Som U16-spiller er der endnu meget at lære, men han er godt på vej, hvilket udtagelsen også viser. 

Efter et iagttagelsesstævne i Tønder i januar måned, hvor Malthe, tre andre Skive fH spillere og 2 efterskoledrenge som har haft deres håndboldopvækst i klubben deltog, kom Claus Hansen, DHF's Talentchef på drengesiden, med følgende udtalelse:

- Der var helt sikkert nogle spillere, der kunne noget ekstraordinært og interessant nok, så spiller flere af dem ikke i bedste række og ikke i de største klubber. Det må man gerne dvæle lidt ved, for naturligvis skal spillernes teknik korrigeres og rettes til, så den bliver hensigtsmæssig, men spillerne skal ikke indoktrineres. Der skal være plads til at sprælle. I min optik er det som U14 og U16 spiller ikke en dyd at kunne holde sig til et koncept, lyder det fra Claus Hansen. 

Skive fHs U16 drenge spillede i toppen af 2. division i den forgangne sæson, men alligevel har holdet fået en spiller udtaget til talenttræningen for andet år i træk.

Et stort skulderklap skal gives til de trænere, ledere og arbejdsomme spillere der alle ugens dage knokler igennem i Skive fH. For mange er drømmen at spille med de store ligaspillere en dag, og med det imponerende talentarbejde, så kan det meget snildt blive mere end en drøm i den blå trøje.