Officiel hjemmeside for SKIVE FORENEDE HÅNDBOLDKLUBBER

Vejen tilbage på banen

1119SpoStoholmmodSkivefh_I7Q4485.jpg
31-12-2018

Fysisk stærke Emil Grønbech skiftede inden denne sæson til Skive fH, men det er ikke blevet til meget håndbold siden han ankom fra Stoholm.

 

Den 16. december 2017 står printet ind i hukommelsen hos den ellers altid glade Emil, for her spillede han en af de store udekampe for de hvide fjandboer mod de senere ligaoprykkere fra Lemvig Thyborøn Håndbold.

 

Et lille skub gjorde han vrikkede rundt i knæet, korsbåndet røg, og en dyster begyndelse på 2018 var desværre en realitet. Forude ventede en lang periode med frustrationer og genoptræning, men skiftet til Skive satte skub i processen, og Emil er atter på vej tilbage mod tidligere fordomsstyrke.

 

”En af grunden til jeg valgte Skive, var for det første at træne flere gange, men jeg blev også fortalt der var en dygtig sundhedsstab omkring truppen. Det kan jeg skrive under på til hver en tid, for Jimmi Højberg fra Fit&Sund tog mig i hånden gennem genoptræningsperioden. Han har håndteret mig som jeg gerne vil, for han siger hvad jeg kan, og hvad jeg ikke kan. Som ung håndboldspiller kan man sommetider komme til at overgøre tingene, fordi man bare vil det hele lidt for meget, men der er Jimmi helt kanon til at håndtere de forskellige personligheder vi har i truppen”, lyder det taknemmeligt fra den gæve Emil fra Ørum mellem Viborg og Randers.

 

I august sad vi med Emil og bladrede i kalenderen omkring forventninger til genoptræningen, samt hvor hans store krydser var sat. Det største af dem alle var placeret præcis 11 måneder efter den dramatiske skade, for her gæstede Skive fH netop hans tidligere klub Stoholm. Et altid højintenst opgør med masser af fysik, så det ville naturligvis kræve en Hr. Grønbech i forsvarlig form.

 

”Siden jeg kom til Skive, var mit store mål at være med i udekampen mod Stoholm den 16. november, selvom jeg ikke havde regnet med det var sandsynligt. Som genoptræningen forløb, begyndte det at se realistisk ud, fordi det gik hurtigere end vi havde forventet. Jeg spillede i den kamp med en enorm fed mavefornemmelse. I min første aktion spillede jeg Daniel Guldsmed fri på stregen, og han scorede, hvilket virkeligt var en kæmpe forløsning.  Først dér gik det op for mig hvad der var sket. Jeg spillede rent faktisk håndbold igen, og jeg kunne gøre en forskel”, forklarer en rørt Emil Grønbech, der denne dag stod overfor storebror Mikkel Grønbech i Stoholm-trøjen. Returløbet efter ovennævnte frispilning foregik med armene ud til siden, og et jubelbrøl der stadig vækker genklang i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

 

Starten i Skive var ikke nem, for som håndboldspiller er det på banen man skal og vil vise sine kvaliteter. De mange unge gutter i Skive tog dog hurtigt en arm omkring skulderen på Emil, selvom det ikke blev til meget træning på halgulvet, men han i stedet måtte træne balanceøvelser bag det finmaskede net.

 

”Når man kommer til en ny klub, vil man gerne vise hvad man kan, og selvfølgelig vil man hurtigst muligt blive en del af det sociale fællesskab i truppen. Jeg var ikke med i træningerne, så det kunne godt være svært i starten, men drengene har været gode til at få mig med i gruppen, på trods af min manglende indsats på banen. Når jeg begynder at komme lidt i form, så tror jeg også denne skadesperiode har været med til at modne mig meget som menneske og spiller” beretter Emil Grønbech.

 

Forventningerne til resten af 2018/2019-sæsonen er klar. Emil vil bevise han hører hjemme i Skive fH, men vil også bygge fysikken op til en spændende næste sæson.

 

”Jeg håber at kunne nå at tilkæmpe mig en betydningsfuld rolle i en stærk trup, for jeg er bevidst om jeg ikke kommer op på mit absolutte topniveau på få uger. Jeg er glad for at have kontrakt med Skive i den kommende sæson, for jeg vil naturligvis gøre alt for at holde mig skadesfri, så jeg kan vise vores hjemmepublikum mine kvaliteter”.