Anders Gade: ”På papiret ser det svært ud, men vi har ikke tænkt os at give op på forhånd”

I morgen venter en af de helt store opgaver for Skive fH, når modstanderen hedder Aalborg og Gigantium. De forsvarende mestre og Champions League finalister lægger halgulv til den næste duel i HTH Herreligaen, og som Anders Gade fortæller, så er det ingen hemmelighed, at Skive fH er underdogs til opgøret.
”På papiret ser det svært ud, men vi har ikke tænkt os at tage derop og give op, allerede inden vi er gået i gang med kampen. Så selvfølgelig giver vi det en chance, og så må vi se, hvordan det går. Vi er godt klar over, at de skal ramme nogle procenter ned, og vi selv skal ramme helt i top for at kunne være med.”

En af de ting, som Skive fH er lykkedes rigtig godt med i denne sæson, er forsvaret. En rigtig fin defensiv har presset flere hold til at spille store perioder i syv mod seks, og det er også en af de ting, som skal lykkes i morgen for at Skive fH kan være med i opgøret, mener Anders Gade.
”Vi skal dække godt op, som vi har gjort indtil nu og så skal vi forhåbentlig lave en masse kontramål, hvor jeg tror, vi selv får svært ved at score seks mod seks. Så forsvar, god keeper og kontra, så tror jeg, vi kommer langt.”

Skive fH´s defensiv har leveret på et rigtig højt niveau med Søren Tau som forsvarsgeneral. Blandt andet i seneste opgør mod Lemvig-Thyborøn Håndbold, hvor spillerne også gav rigtig gode arbejdsbetingelser til Magnus Brandbyge i målet. Det er også Søren Tau, som Anders Gade fremhæver i forklaringen på det gode forsvar.
”Forsvaret har fundet den rette højde, hvor Tau har været utrolig god til at indstille forsvaret og bringe sin erfaring i spil. Der er et godt sammenspil mellem forsvar og keeper, hvor alle bevæger sig og kæmper røven ud af bukserne.”

I morgen har vi også endnu et familiemøde, hvor Anders Gade kommer til at spille overfor sin lillebror Simon Gade i Aalborg-målet. Som Anders fortæller, så er der hos familien ikke valgt side. Skive fH er dog godt klar over, at hjemmebaneholdet er favoritter i morgendagens opgør. Kampen er flere gange blevet beskrevet som en ”fri kamp”.
”Der er ikke nogle forventninger til, at vi skal have point på nogen måde. Derfor skal vi bare ud og slippe håndbremsen og se, hvor det bære hen, uden at der er et pres på, at vi skal op og hente point.”

Selv er Anders en af de nye spillere i Skive fH-trøjen, og har leveret fine præstationer specielt i de senere opgør. selv er han godt tilfreds med skiftet og lidt mere spilletid på banen i de seneste opgør.
”Jeg har været supertilfreds med gutterne, og det har været en god modtagelse. Specielt de sidste kampe har været fede, det er jo aldrig så fedt at sidde ude på bænken og kigge. Man vil jo hellere ind og bidrage, og jeg har egentlig være godt tilfreds med det, jeg har budt ind med på banen. Så alt i alt synes jeg, det har været rigtig fint, men man skal selvfølgelig lære de andre at kende og omvendt.”

I morgen kan du følge Anders Gade og de andre Skive-drenge, når de spiller mod Aalborg Håndbold kl. 14.00 i Gigantium. Kampen kan du følge på tophåndbold og på Skive fH´s instagram-profil, hvor vi også opdaterer fra opgøret.


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram