Andreas Damgaard inden LTH-opgør: "Det er de her kampe, der er rigtige fede at spille"

Når vi fredag åbner dørene til håndboldfest, så samler vi også en god del af Damgaard-familien. På holdkortet for Skive fH finder vi cheftræner Arne Damgaard, søn Mathias Damgaard og nevø Andreas Damgaard. På Lemvig Thyborøns holdkort finder vi en gammel kending i den blå trøje og ikke mindst Andreas´ bror, Thomas Damgaard. Kan man så overhovedet snakke om andet end håndbold rundt om bordet til familiesammenkomster? Ikke helt, lyder meldingen fra Andreas Damgaard.
”Det kan ikke undgås, at der bliver snakket en lille smule håndbold, men for det meste, så hygger vi os nu også uden for meget snak om håndbold.”

Det er heller ikke et ukendt halgulv, der venter bror Thomas Damgaard, der ankommer sammen med gæsterne fra Lemvig-Thyborøn Håndbold. Playmakeren har spillet flere sæsoner i Skive, og fredag venter så et opgør mod brormand Andreas på den anden side af midterlinjen.
”Det bliver sjovt at spille mod Thomas. Det er altid fedt at spille kampe, hvor man kender nogle af modspillerne så godt. Så gælder det lige lidt ekstra, når håneretten også er på spil.”

Selvom det bliver en lille familiefest for Damgaard-familien, så gælder det altså også to vigtige point for begge hold. Stillingen lige nu placerer Lemvig-Thyborøn Håndbold på 13. pladsen med tre point, mens Skive fH er tre pladser længere oppe på 10. pladsen med fem point. Men nerverne er dog langt fra i laser, selvom kampen på papiret er et nøgleopgør, fortæller Andreas Damgaard, der også ser frem til et gensyn med Lemvig-fansene.
”Jeg har det rigtig fint med det. Det er de her kampe, der er rigtige fede at spille, hvor man virkelig er motiveret og tændt. Der bliver helt sikkert også vild stemning i hallen. Og så har jeg jo tidligere spillet i Lemvig, så jeg glæder mig til at blive råbt lidt efter af Lemvigs fans også.”

Hvor Skive i seneste sæson spillede rigtig spændende opgør i 1. division, der som bekendt endte med en oprykning, så spillede Lemvig-Thyborøn rigtig spændende kampe for ikke at rykke ned. Fredagens kamp bliver også med et pres, som de nyoprykkede ligaherrer måske ikke har prøvet før, men det er ikke nødvendigvis en fordel for Lemvig-Thyborøn, at de har spillet de her opgør før, fortæller Andreas Damgaard.
”De her kampe har lidt sit eget liv. Og det har større betydning, hvem der lige rammer dagen, fremfor det reelle niveau på holdene. Men vi kan sagtens være med i opgøret. Vi har fået en god start i ligaen, hvilket der bare skal bygges videre på.”

For Skive fH har netop fået en ganske fin start på ligaen, fem point efter syv kampe, og potentialet for flere point har også været til stede. Men hvad skal der så til, for at hente den allerførste sejr på hjemmebane i denne sæson? Andreas Damgaard har et godt bud.
”Ligesom de andre kampe, så skal vi stå godt i forsvaret og løbe kontra. Lemvig har flere spillere, som er rigtig gode skyttere, hvis de har momentum, så det bliver vores opgave at få lukket ned i defensiven. Så skal vi også have åbnet deres forsvar op i den anden ende. Derudover er vi jo kommet tættere og tættere på sejren på hjemmebane, så det ville ikke gøre noget, hvis den kommer fredag.”

Skal du på lægterne og støtte Skive fH-mandskabet til fredagens håndboldopgør, så skal du snart have fingrene i din billet. Vi kan nemlig allerede nu melde udebaneafsnittet udsolgt og godt fyldt på de resterende pladser i Interfjord Arena. Så vent ikke for længe med at få købt din billet lige her.

Opgøret fløjtes i gang kl. 19.30 på fredag!


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram