Arne Damgaard: ”Vi skal som minimum vinde 13.pladsen”

I aften venter sidste træningskamp for Skive fH-herrerne, inden vi om kort tid tager hul på HTH Herreligaen. Ni nye spillere er kommet til i denne sæson, og med så mange nye spillere, så tager det tid at spille som et hold, fortæller cheftræner Arne Damgaard.  

”Det er jo lidt som forventet, når vi kommer med et halvt nyt hold, så tager det bare lang tid at lære hinanden at kende. Det ser bedre og bedre ud, og det skulle jo gerne gå den vej, jo mere vi lærer hinanden at kende. Vi begynder at se fornuftige ud, især i det defensive. Det kan være mere svært at få timingen til at passe offensivt, men jeg synes helt sikkert, det går den rigtige vej.”

Arne Damgaard - cheftræner, Skive fH

For at få spillerne godt rystet sammen, var holdet på træningslejr i Kolding i sidste weekend. Her var fokus knap så meget på træning, og langt mere på personerne på holdet, fortæller Arne Damgaard.  

”Selvfølgelig er de ved at lære hinanden at kende inde på banen, men vi havde en rigtig god træningslejr, hvor der også var fokus på at lære hinanden at kende, hvordan folk er og hvordan de reagerer og gerne vil arbejde med hinanden. Det tror jeg virkelig var en øjenåbner for dem, og det var en rigtig givtig weekend.”

Arne Damgaard - cheftræner, Skive fH

I aften venter sidste generalprøve, inden vi i næste uge tager hul på HTH Herreligaen med et udebaneopgør mod Nordsjælland Håndbold. Derfor bliver det også en kamp mod 1. divisionsholdet fra Grindsted GIF, hvor de sidste ting skal pudses af. Et modstanderhold, der selv har spillet spændende og tætte kampe i opstarten.

”Det er jo et godt hold, vi skal møde i toppen af 1. division. Det er et spændende hold, der er blevet endnu bredere end de var sidste år, så hvis du ikke er der, så banker de os. Vi har stadig lidt at pudse af i aftenens kamp, blandt andet noget syv mod seks og fem-et forsvar, så det bliver en fin kamp at slutte opstarten af med.”

Arne Damgaard - cheftræner, Skive fH

Med knap en uge tilbage af opstarten, skal vi også vende blikket mod de første kampe for Skive fH i HTH ligaen. Først venter en tur østpå, hvor Nordsjælland håndbold venter, derefter kommer Fredericia HK på besøg i den første kamp på hjemmebane i Interfjord Arena. Nordsjælland Håndbold er også oprykkere i denne sæson, og der er lagt op til et spændende opgør. Arne Damgaard er dog overbevist om, at spillerne har helt styr på nerverne.

”Vi havde en vigtig kamp derovre sidste år, hvor vi tog over og overraskede og vandt med et mål. Og lige præcis de der kamp, elsker spillerne. Så jeg tror virkelig, de er klar til den kamp derovre. Kan man få et godt afsæt der, så er der lidt mere frit i den næste. Så den går vi selvfølgelig all in på, når vi kommer dertil.”

Arne Damgaard - cheftræner, Skive fH

Når snakken falder på målsætningerne i denne sæson, så er Arne Damgaard helt klar i spyttet. Det hedder ikke overlevelse i ligaen, men derimod som minimum at vinde 13. pladsen.

”Vi vil have lagt alt om på den positive måde. Vi vil prøve at vende det, så det ikke skal have en negativ tone. Så vi vil prøve at vinde minimum en 13. plads og kan vi nå højere op, så vil vi gerne det. Vi vil gå ind i alle kampe og se, hvilke muligheder der er. Så kan det godt være, at vi i nogle kampe vil træne ting hen imod den næste kamp i stedet, hvis vi kan se, at her får vi ikke noget i dag. Så er kunsten jo også at holde modet oppe, for vi ved godt at vi kommer til at tabe flere kampe i år, end vi gjorde sidste år i toppen af 1. division. Så det at holde modet oppe i spillet, det bliver også en af nøglerne.”

Arne Damgaard - cheftræner, Skive fH

Aftenens kamp mod Grindsted GIF er sidste chance for at se spillerne i aktion, inden jagten på point sættes ind næste uge. Kampen spilles kl. 19.00 i Spøttrup Kulturhal med fri entre. Husk gyldigt coronapas.  


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram