Dét kalder man ”revanche”…

Foto: BenjaminChristensenFoto

Hvad der var et nøgleopgør og 1 af 5 minifinaler med en gigantisk revanchetørst efter et stort nederlag i det omvendte opgør i Grindsted, skulle hurtigt vise sig at blive et solidt succestogt af 2x30 minutters varighed.

Torsdagens afsluttende træning var mildt sagt ingen stor en af slagsen, og derfor sad man fra første sekund med ”kriller” i maven. ”Kriller” over at vi har set hvor slemt det kunne gå med 10-måls nederlaget til netop Grindsted, men også med tanker på skadede Matias Damgaard, Emil Grønbech og Andreas Damgaard, der gjorde holdkortet – og i særdeleshed bagkæden - smallere. Faktisk tabte vi også en træningskamp til dem i Nr. Søby op til denne sæson, så motivationen fejlede ikke det fjerneste forud for lørdagens kamp...

Til historien skal nævnes Grindsted i dag også måtte se bort fra et par bærende spillere, men at det blev så ensidigt, skal tilskrives egne kvaliteter.

Opgøret blev indledt med 1 minuts stilhed for at ære Poul Jensen en sidste gang, imens Skive-holdet til dagens kamp var iført sorte sørgebind. En følelsesladet begyndelse, men også startskuddet på en kamp der sendte Grindsteds himmel og hav i blåt stormvejr fra det første sekund.

Skive fH trykkede og trykkede, og det første halvandet minut endte ud i 3-0. Blændende koordinering imellem keeper Brandbyge og forsvaret viste det er en force vi besidder – trods det er Grindsted der netop har været kendt for bl.a. deres defensive kvaliteter, imens vi selv har fået ros for offensiven flere gange. I dag kan vi roligt sige den magtbalance solidt tippede i vores favør.

Man sad og var træt af for mange brændte 100%-chancer efter en pauseføring på hele 18-11, og det var en kernesund ærgrelse, da der i de sidste 30 minutter blev buldret videre. Med al respekt fik vi afsluttet for dårligt en række gange på Christian Wetche, men omvendt må man blot tage hatten af for at kunne rette til undervejs.

”Det er ligegyldigt hvem der kommer ind, så er spilleren klar til at tage ansvar, deler tæsk ud, og i alt enkelthed bare være der 100% i hver eneste situation . alene og som hold. Vi skal nu have en god uge inden Sydhavsøerne venter på udebane, men indstilling, attitude, hårdhed i forsvaret – alle tingene vi har snakket om – dem får vi viklet ind i kampen. Vi brænder lidt, men får rettet til, og det hæfter jeg mig ved”, fortæller en glad Arne Damgaard efter opgøret.

Assistenttræner Peter Schilling Laursen kunne stemme i:

”En fuldstændig skarp parathed på alt vi havde snakket om. Vi får det løst til punkt og prikke, og vi kan se tilbage på en rigtig flot kamp. Når vi bliver snydt, er der hele tiden opbakning, så vi skal være tilfredse over at kunne præstere på det her niveau, og bare knokle endnu hårdere herfra”.

Sejren sikrede - som minimum - andenpladsen

Sejren på hele 39-26 sender Skive 1 point efter Nordsjælland med 4 resterende kampe – hvor der blandt andet venter et direkte opgør i næstsidste spillerunde.

Med dagens sejr er vi - udover at slutte bedst med Grindsted indbyrdes - også sikre på minimum at blive nummer 2 i dette års 1. division, da der er 4 runder og 8 point at spille om, og vi har 9 point ned til tredjepladsen.

Andenpladsen sikrer kvalifikationskampe mod nummer 3 om at tage turen i ligaen, hvor vi evt. vil have fordel af hjemmekampe i kamp 1 og en evt. tredje og altafgørende kamp (indbyrdes vinder skal efterfølgende møde næstsidst i ligaen).

Førstepladsen rykker direkte i ligaen.


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram