En klar angrebsfejl

Foto: BenjaminChristensenFoto

Efter damernes flotte bedrift skulle herrerne forsøge at følge trop, da de søndag klokken 19:00 hjemme tog imod formstærke TM Tønder.

Som første halvleg skred frem, var det med gæsterne i en snæver føring, og hvor Skive havde et ønske om en hård og fysisk tvekamp, ligesom det var tilfældet i hjemmesejren over TMS Ringsted. Tønder havde succes fra bagspillerne, og det var også Casper Rahr Madsen, Lasse Nikolajsen, og ikke mindst Felix Kasch vi i første halvleg havde vores bøvl med. Sidstnævnte skulle dog komme meget mere i fokus senere...

Anden halvleg begyndte som første halvleg sluttede - med Tønder i de smalle føringer, og hvor hjemmeholdet hele tiden jagtede udligningerne.

Lars Kooij fra Tønder fik sig den anden 2-minutters udvisning efter 34 minutters spil, og det udnyttede Skive til den første føring i kampen efter 36 minutter. Emil Grønbech så elegant Rasmus Kier i fremdrift, og fra højre fløj kunne han score til 17-16.

Med det samme slog gæsterne igen med fire scoringer på stribe, og misionen var den samme: der skulle jagtes. En time-out fra Arne Damgaard fik styr på aftalerne, og nede med 21-22 var alt på samme bræt.

12 minutter før tid fangede Daniel Guldsmed i forsvaret et Tønder-indspil til Lars Kooij, og med to udvisninger i bagagen traf gæsternes stregspiller ikke det klogeste valg. Febrilsk slog han efter bolden, men i stedet ramte han Daniel Guldsmed i hovedet. Rødt kort og marchordren blev udstukket fra dommerparret Frederik Skou Nielsen og Teodor Mygind.

Momentum var på Skive-hænder, og elegant kunne Thomas Damgaard først banke den til 23-23, inden han minuttet senere sørgede for en ny Skive-føring. Tønder spillede i undertal uden målmand, og så kunne han fra midten sikkert kaste den ned i tomt mål.

Herfra lignede det igen et Skive-hold i kontrol, og med Balsby- og Grønbech-scoringer til 25-23 og 26-23 begyndte det at lugte at to point.

Igen var det dog gæsterne med kynismen, og med to scoringer var det en 1-måls kamp. Derfor lignede det en meget trist udvikling, da Nickolei Jensen med 2 minutter og 30 sekunder på tavlen fandt en hårdtkæmpende Daniel Guldsmed på stregen, som vristede sig fri af et brydergreb fra Casper Rahr Madsen, drejede rundt, men desværre landede skævt ned. Han måtte modtage behandling, og uden følgestraf til modstanderen betyder det angrebskarantæne.

Tobias Balsby takkede for tilliden i Daniels fravær, og dermed kunne han efter et sparsomt frikast med lidt over 2 minutter igen modtage et indspil fra Nickolei Jensen. I samme sekvens blev han også revet ned, men får bolden kastet ind bagved en ellers velspilledene Christian Trans i Tønder-målet. Også her forblev fløjten tavs, trods mange forventede en udvisning til Tønder-spilleren...

Efter et fejlslagen Tønder-angreb fik Nickolei Jensen muligheden for at sikre en vigtig føring med et halvt minut igen, men han blev pillet af Trans i Tønder-målet.

Stille og roligt gik udeholdet bolden frem, og med 11 sekunder igen tog Tønder-træner Jan Paulsen time-out. Her kunne det høres de gerne ville ind og køre mand-mand-spil på Nickolei Jensen i Skives midterforsvar, og det gjorde de.

En klar angrebsfejl fra Felix Kasch på netop Nickolei Jensen lignede at blive sidste aktion i kampen, men Felix Kasch fra Tønder var i gavehumør. I stedet for at lægge bolden holdt han fast i den, og det koster dyrt - specielt indenfor de sidste 30 sekunder.

Direkte rødt kort og straffe, hvilket Thomas Damgaard koldblodigt omsatte, inden han blev overfaldet af holdkammerater. To ufattelig vigtige point!

Dog nedlagde Tønder efter kampen protest, hvilken de onsdag aften meddelte de ikke vil følge til dørs (muligvis har de også set kampen på video).

Med sejren holder Skive trit i de øvrige tophold, som alle vandt i weekendens runde. Dog måtte 2'erne fra HC Midtjylland på udebane se sig slået af TMS Ringsted, så derfor er der nu fem hold indenfor to point afstand. Det er en vild 1. division vi er igang med, og med bare fire runder tilbage kan ALT ske...


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram