En sejr, og nu venter et lokal- og subtopbrag mod Herning

Lørdag eftermiddag bød på en traditionel svær udekamp mod Otterup HK, og der var på forhånd en sund nervøsitet i maven, da dagens hjemmehold kom til opgøret med et nederlag mod Team Sydhavsøerne.

Et såret bytte er aldrig nemt, men med en fuldt ud koncentreret indsats greb vi hurtigt muligheden for at sætte os på opgøret, hvor man kunne have frygtet en trodsreaktion. Otterup tog den første – og deres eneste føring – til 1-0, og herefter blev gardinet rullet ned fra Magnus Brandbyge, der også efter kampen i omklædningsrummet havde masser af roser til en solid defensiv foran ham.

Mange skyder keepere i skoene de ikke tager nok, men med en solid defensiv var betingelserne der, og dem udnyttede han til fulde. Med 4 scoringer i træk bragte gæsterne sig på 1-4, og herfra flød kommunikationen på aftalerne, og der blev løbet med Otterup, der ikke har en lige så bred trup som Skive.

Den nyslåede direktør - Jesper Sørensen - så også målet i slutningen af opgøret, hvor det blandt andet blev til en straffekastredning. Topscorer blev Jeppe Gade, der med et fremragende lob på første straffe startede festen efter 6 minutter, imens både Matias Damgaard, Malte Justesen og Sebastian Kanstrup lod sig notere for 4 mål.

Til kampen manglede Joshua Grace og Andreas Damgaard på holdkortet, mens øvrige meldte sig klar under den blå fane.

Pauseføringen på 10-17 var retvisende, og anden halvleg blev atter på vores præmisser, hvor det undervejs blev til en 10-måls føring. Eneste ting var, at vi med en øget effektivitet i angrebet kunne have sejret større, men 22-31 kan vi ikke tillade os at være utilfredse med i Otterup, hvor vi traditionelt har haft det svært. Otterup eksekverede meget 7-mod-6 angrebsspil, og med en større kynisme var det blevet straffet hårdere end tilfældet blev.

Ny udfordring på torsdag

For en sjælden gangs skyld kommer næste opgør snarligt, når vi allerede torsdag aften kl. 19:30 tager imod HC Midtjylland, der for alvor har fået skruet op for formbarometeret - senest med en sejr over Sydhavsøerne på hjemmebane, samt ude over Grindsted.

Vi spillede uafgjort i Herning i efteråret, og har traditionelt haft det svært mod et hold vi også har haft en del samtræninger med, hvorfor alle kender hinanden særdeles godt.

Herningenserne indtager rækkens femteplads med 17 point – dog for 2 kampe mindre end os med de 26 point på andenpladsen – og kan med en sejr spille sig ind i varmen omkring tredjepladsen. Med medvind vil de også realistisk kunne kigge op mod netop Skive fH på andenpladsen i tabellen, imens en sejr til hjemmeholdet selvsagt vil skabe enormt gode betingelser.

Kampen spilles torsdag aften klokken 19:30 i Interfjord Arena, og det ville traditionelt være et lokalopgør der kunne trække rigtig mange tilskuere, da begge hold har en ganske fin formkurve.

Sådan skal det desværre ikke blive grundet den aktuelle COVID-pandemi, men i stedet vil vi sende kampe live på vores Facebook-side.


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram