Forsvarskæmpe bliver en del af Skive fH

Foto: Elverum Håndball... Søren Tau, her i nummer 29 for hans nuværende klub de mangeårige norske mestre og Champions League-deltagere Elverum Håndball, skifter til Skive fH fra sommeren 2021.

Der har været arbejdet ihærdigt på en erstatning for Daniel Guldsmed, der efter denne sæson skifter til KIF Kolding. Vi er kommet i mål med en forsvars- og stregprofil med international erfaring, og ikke mindst med et væld af ligaminutter på CV’et igennem mere end 17 års seniorhåndbold.

Skive fH præsenterer for sæsonen 2021/2022 en rutineret stregspiller i form af 35-årige Søren Tau Sørensen. Søren kommer med mangeårig rutine:

  • Lemvig Håndbold (2004-2008)
  • TTH Holstebro (2008-2016 + 2019-2020)
  • Ribe-Esbjerg HH (2016-2018)
  • Elverum (Norge) (2018-2019 + 2020-2021)

Arne Damgaard har arbejdet ihærdigt på at få besat stregpositionen for kommende sæson en rum tid, men er glad for udfaldet vi kan præsentere.

”Vi får en bundrutineret, fantastisk forsvarsspiller der kan agere ledertype i forsvaret, og det er primært det vi skal bruge ham til med afgangen af Daniel. Det er en god fyr der kan lære fra sig i midten, og samtidig er han god til at dirigere med sidemanden - det får vi behov for. Forcen er defensiv med begrænset spilletid offensivt, men også dét tænker jeg nok han skal byde ind med. Jeg har både trænet ham tidligere og set ham i TTH sidste sæson, og når man bliver kåret til årets bedste forsvarsspiller i norsk håndbold, kan man noget rigtigt. Jeg er rigtig tilfreds med at se Tau i Skive”, forklarer Skive fH-cheftræner Arne Damgaard.

Citat, Arne Damgaard

Ude godt, men Danmark kan også noget…

I sæsonen 2018/2019 blev Tau undervejs i oktober hentet til Elverum fra Ribe-Esbjerg HH, inden han op til 2019/2020 signerede med TTH Holstebro. I sommers skiftede han permanent tilbage til den mangeårige norske mesterklub igennem de seneste 10 sæsoner, der har været en stor oplevelse spillemæssigt og menneskeligt.

”Elverum har været en helt fantastisk klub for mig og min kæreste, men vi vil gerne hjem til Danmark og tættere på familien. Vi er blevet forældre og det har selvfølgelig været specielt i en Corona-tid og skabt lidt flere udfordringer, at vi ikke har haft familien i nærheden. I Skive fH faldt den berømte ”pakke” bedst ud, og jeg glæder mig enormt til at komme igang igen og møde mine nye holdkammerater til opstarten i juli måned”.

Citat, Søren Tau

Når snakken kommer på Skive fH, går Søren ærligt til bordet, og fortæller det ikke er mange kampe han har fået set de senere år. Træner Arne Damgaard har dog sat ham godt ind i tingenes tilstand, og han imødeser projekt ”liga” med stor spænding.

”Specielt slutningen af denne sæson har jo været ekstra interessant at følge med i. Jeg har tidligere spillet imod Skive fH i ligaen, og det har altid været kampe med god stemning og masser af fight. Så jeg glæder mig nu til at blive en del af en rigtig god forening og et spændende projekt. Da den norske turnering har været lukket fuldstændig ned i 2021, er det for mig kun blevet til to Champions League kampe mod FC Barcelona i starten af april. Så man kan vel roligt sige at jeg håber på lidt flere spilleminutter efter sommerferien, og så bliver det en spændende udfordring om vi kan etablere Skive fH i ligaen”, kommer det med et smil på læben fra Søren, der sammen med sønnike og kæreste forventer at rykke pælene til Holstebro.

Citat, Søren Tau

Generelt kender Søren mange spillere og håndboldfolk omkring ligaen, og træner Arne Damgaard er ingen undtagelse.

”Jeg har haft Arne Damgaard som assistenttræner i 4 sæsoner, så vi er meget afklaret med hinanden, og kender hinandens sider. Fokus og styrke ligger uden tvivl i forsvaret, men Arne behøver da ikke spørge to gange om jeg har lyst til at løbe med op i den anden ende”, kommer det fra ”forsvarskæmpen”.

Citat, Søren Tau

Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram