Joshua fortsætter i Skive fH

Ikke mange senior-landsholdsspillere har været forbi Skive fH i deres aktive landsholdsperiode, men i truppen har vi en nuværende landsholdsspiller. Joshua Krohn Grace har været en profil hos det irske herrehåndboldlandshold - hvor han spiller grundet sin irske far - og er i det regi omtalt som en vaskeægte ”goal machine”. Også for Skive fH var han sidste sæson yderst målfarlig, og han sluttede 2018/2019 af med 94 fuldtræffere – nok til at kunne kalde sig den fjerdemest scorende i Skive fH’s 1. divisionskampe. 

I denne sæson står der desværre ”0” ud for den nordjyske landsholdsprofils målkonto for Irland og Skive fH, og det skyldes et bittert solouheld tilbage i første træningspas i hallen op til denne sæson. Den 29. juli 2019 pådrog ”Josh” sig en korsbåndsskade, og den har holdt ham ude lige siden.

”Det har været en meget anderledes sæson, for jeg har aldrig været langtidsskadet før. Jeg har kigget på bag bænken, og ellers prøvet at være med det jeg kunne, samt fået snakket en masse med mine holdkammerater. Samtidig har de sidste mange måneder fået mig til at indse, hvor meget jeg trives med håndbolden i min dagligdag, og at være 100% med i alle op- og nedturene. Derfor har jeg hele vejen igennem været målrettet på at komme stærkt tilbage”, hvilket de skibonitiske håndboldtilskuere nu kan se frem til bliver i lyseblåt, da Joshua har forlænget sin aftale.

For ”Josh” passer det godt fremtiden er på plads i hans nuværende klub, selvom han til daglig er bosat i Aalborg. Han har lært rigtig meget om Skive fH og sig selv i de 2 sæsoner, og ikke mindst de sidste 8 måneder som ukampdygtig.

”Jeg er enormt glad for klubbens store tiltro til mine kompetencer, og personligt betyder det, jeg har en god portion tryghed, når jeg igen er klar til at komme på banen. Jeg kender efter to år mange af menneskerne i og omkring klubben, og jeg ved, at der ikke bliver forceret i forhold til at få spillere klar hurtigere end hvad godt er i jagten på sportslige ambitioner. Alle har været enormt forstående, og det har betydet meget for min beslutning om, at ville give tilbage for tilliden”, beretter han således.

Op til denne sæson har Joshua fået selskab i forbindelse med turene til Skive, hvor 2 fløjspillere jævnligt tager plads i den nordjyske ”Aalborg-bil”.

”Sidste år kørte jeg selv, og det betød jeg havde en masse ”alenetid” på vejen – for mig mere end jeg havde brug for, for jeg er social anlagt. I denne sæson har jeg kørt sammen med Mads Lynggaard og Sebastian Kanstrup, og det har betydet rigtig meget i min situation som skadet. Sat på spidsen, så vil det være enorm hårdt socialt at skulle sætte sig i en bil til træning, gå i motionscentret mens de andre gav den gas med bolden, og bagefter gå ud og køre hjem til Aalborg. Det har jeg virkelig fået øjnene op for”, forklarer Joshua således. En ting man muligvis ikke tænker så meget over i dagligdagen, men noget man hurtigt lærer at sætte pris på.

Men så til det store spørgsmål: Er ”Josh” snart klar til at give den gas på håndboldbanen?

”Med den nuværende Corona-pandemi ved vi ikke hvordan denne sæson skal afgøres, og jeg har haft en del snakke med vores fysioterapeut Nikolaj Søndergaard, der også selv har spillet her i klubben. Det lakker mod sommerferien, så mit forsigtige mål er at bygge på min fysik over de kommende måneder, så jeg er helt klar til at bidrage fra starten af den nye sæson. Jeg glæder mig mindst lige så meget som alle jer hungrende håndboldfans”, lyder det med en god portion glæde i stemmen via telefonen.

Vi ses jo fortsat ikke i disse hårde tider, men en positiv nyhed har vi heldigvis lov til!


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram