Peter Schilling: Det har vist sig, at vi kan være med mod alle, når vi spiller vores topniveau

Efter lørdagens sejr over TTH Holstebro, fangede vi assistenttræner Peter Schilling til en snak om kampen. Et opgør, der sikrede de første to point på hjemmebane i Interfjord Arena, og ikke mindst skubbede Skive fH tilbage over nedrykningsstregen. Skive fH spillede klogt, holdt hovedet koldt i pressede situationer og fik sikret de to point efter 60 minutters spændende håndbold. Inden kampen havde Peter Schilling også fornemmelsen af, at det godt kunne lade sig gøre at hente point mod et godt, om end hakkende TTH Holstebro-mandskab.
”jeg havde en god fornemmelse inden kampen. Jeg synes ikke, TTH Holstebro har spillet op til deres bedste. På trods af, at de har fået spillere tilbage fra deres skader, så har de været lidt hakkende. Vi vidste godt, de var favoritter til opgøret, men ikke mere end at vi havde chancen for at hente point.”

At det skulle blive mod netop TTH Holstebro og Sønderjyske Herrer to ud af tre sejre skulle komme, havde de færreste nok regnet med, inden Skive fH tog hul på sæsonen i HTH Herreligaen. Det har dog vist sig, at Skive fH-mandskabet bestemt ikke skal undervurderes og kan spille med på liganiveau. Noget der også har overrasket trænerstaben, fortæller Peter Schilling.
”Sæsonen har overrasket mig meget. I bund og grund gik vi ind i opstarten med tanken om, at vi kun kunne spille med mod TMS, Nordsjælland og Lemvig, og så bruge de resterende opgør på at øve os til de kampe. Men det har vist sig, at vi kan være med mod alle, når vi spiller vores topniveau. Så var det jo også forløsende, at marginalerne for en gangs skyld trækker i vores retning. For det var også marginalerne, ligesom det også var hjemme mod TMS og Skjern, hvor det ikke lykkedes os at hente point.”

Stadig plads til forbedring
Selvom det er en tilfreds træner, vi fangede efter kampen, så ser han også optimeringsmuligheder. Der var da også tidspunkter i opgøret, hvor tekniske fejl fra Skive fH blev omsat til mål af TTH Holstebro og gav kampen lidt ekstra spænding. De ting skal minimeres, lyder det fra Peter Schilling.
”Jeg er altid tilfreds med to point, men der er også ting, vi kan blive bedre til undervejs, og ting skal vi tage med fra den her kamp. Der er simpelthen for store fejl undervejs, hvor vi kommer til at lave for mange fejl. Det handler jo ikke kun om at se hullerne i osten, men også om at optimere, når det ikke er helt, som man gerne vil. Vi kunne jo have kørt den endnu mere sikkert hjem, og det er det, vi kan tillade os som oprykkerhold; i hele tiden at se, om vi kan blive endnu bedre på de små ting, når der er en masse andre ting, der fungerer.”

Med 57 sekunder igen, trykkede Skive fH på timeoutknappen. Cifrene siger 30-28 og det smager lidt af sejr, alligevel kalder Skive fH-bænken til timeout, og Peter Schilling fortæller, hvad de sagde til spillerne i håbet om at sikre de to første hjemmebanepoint.
”Vi tager timeput for at få noget ro på, så vi ikke kommer til at stresse og få skiftet rigtig ind. Så snakker vi om, hvad man ikke skal gøre, ting man nogle gange kan glemme, når pulsen er lidt høj. Så vi slår koldt vand i blodet og får en snak om at spille lidt mere partibold, fordi vi ved, de vil komme med helbanepres.”

Store præstationer og en kollektiv indsats
Kigger man på statistikken for kampen, så kommer man ikke udenom en stor præstation af Nickolei Jensen og Magnus Haubro, der henholdsvis blev noteret for ni og syv mål i kampen. Peter Schilling er dog ikke heller ikke bleg for at fremhæve flere af de spillere, som ikke nødvendigvis springer i øjnene i kampens statistik.
”Nickolei og Haubro er selvfølgelig to af de store præstationer. Malte Justesen spiller også en rigtig god første halvleg med seks mål, så der var nogle store præstationer, det var der jo også på de usynlige spillere. Selvom Søgaard kun har to på to, så spiller han jo 60 minutter og gør en kæmpe forskel, ligesom Tau også har en stor rolle i forsvaret. Jeg ser det, som en kollektiv præstation, hvor vi spiller en smule smallere, end vi tidligere har gjort.”

De to point som sejren i lørdags kastede af sig, gør også, at Skive fH er rykket tilbage oppe over nedrykningsstregen. Det betyder dog langt fra, at Skive fH bliver på den side af stregen, hvor mange af de andre hold også henter uventede point i øjeblikket.
”Det er den sjove ting ved ligaen i år. Der er ikke nogle, der er isoleret i bunden. Og ville vi hellere have et hold, der var isoleret? Det er jo lige meget, for der er to der rykker ned, så det er okay, at alle ligger og slår alle, for det ræs vil vi gerne være en del af. Det er allerede en succes i sig selv, at vi kan være med i det, og ikke halter efter.”

Turen går sydpå
Næste opgør for Skive fH venter på udebane lørdag mod Ribe-Esbjerg HH, et hold der i øjeblikket ligger med samme antal point som os. Derfor bliver det også et spændende opgør, hvor begge hold jagter vigtige point. Ribe-Esbjerg er også et af de få hold, der indtil nu har haft held med at stjæle point fra mestrene fra Aalborg Håndbold. Det ryster dog ikke Skive fH i troen på, at der kan være point at hente, fortæller Peter Schilling.
”Ribe-Esbjerg er et hold, som er lidt alt eller intet. Vi tror jo rigtig meget på, at vi kan tage derned og vinde, men vi kan også ende med at tabe med 10, hvis de virkelig rammer deres topniveau. For de har nogle rigtig gode spillere. Vi vil være underdogs i sådan en kamp, hvor de har hjemmebane, og på papiret er et stærkere hold. Vi fungerer nok også bedst med at kunne spille gratis kampe, problemet er, at nu er der ikke ret mange, der undervurdere os mere. Derfor har vi stadig alt at vinde og kommer til at gøre alt for det.”

Kampen mod Ribe-Esbjerg HH fløjtes i gang kl. 16.00 på lørdag i Blue Water Dokken - der er fri adgang til opgøret, og du kan hente en fribillet lige her. Husk at vælge ”fribillet - udehold” for at komme til at sidde sammen med andre fra Skive fH.


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram