Odder-profil skifter til Skive fH

Igennem de seneste tre år har Matias været en nøglespiller i Odder Håndbold – blandt andet nummer 2 på 1. division topscorerlisten sidste sæson, hvor han kun blev overgået af vores egen Rasmus Kier. Før da spillede han et år i Halden (norsk ligaklub), inden var han tre år i Lemvig-Thyborøn (hvor han også var topscorer), men efter denne sæson vil han være at finde i Skive-trøjen.

Navnet er Matias Damgaard, og vi skjuler ikke at han er søn af cheftræner Arne Damgaard. Det er dog langt fra familierelationen der overbeviser om en 2-årig kontrakt i 7800 Skive, da de fleste der har fulgt Skive fH, og 1. division i al almindelighed, ved hvor kampafgørende den hårdtskydende playmaker / venstre back kan være. Den påstand kan vi lige underbygge med f.eks. hans 11 mål i kampen mellem Odder Håndbold og Skive fH d. 2. november 2018…

”Det er ikke første gang vi forsøger at hente Matias til Skive, for han har præsteret på et imponerende niveau over flere år. Han er en spiller med ligaerfaring, og kompetencerne han besidder, skal vores hjemmepublikum virkelig glæde sig til at se udfoldet. Han er ikke kun en stjerne i Odder, men befinder sig blandt de absolut bedste spillere i 1. division”, lyder det fra direktør Peter Andersen.

Trods sine 25 år, og altså forhåbentlig mange gode håndboldår forude, er det en spiller med liga- og udenlandserfaring der kommer til Skive.

”Jeg har haft bud fra andre ligaklubber i denne omgang, men det betyder meget at være tæt på spilletid, og så er det også vigtigt, at jeg kan lave noget andet ved siden af håndbolden. Var jeg blevet kontaktet af en ligaklub hvor jeg kunne være førstevalg, så kunne det helt sikkert være spændende, men jeg er ikke klar til at give mit liv ved siden af håndbolden op for at sidde på bænken 40-50 minutter i hver kamp. Der bliver god konkurrence om tingene, men jeg kan bedre se mig i Skive, end nogen af de andre muligheder der har været”.

”Vi ender med at være en del der hedder Damgaard til efternavn på holdkortet i næste sæson, men jeg forventer ikke at det bliver et emne. Jeg har haft min far som træner i Lemvig, hvor vi havde et skidegodt samarbejde, og det håber jeg vi kan genoptage. Thomas har jeg aldrig spillet på hold med, og jeg hørte ham da inden om det var ok med ham at jeg kom, hvortil han svarede at han ville glæde sig meget til det. Vi skal være indstillet på at have mange interessante navne i truppen, og som spiller at kunne sætte holdet før personlig succes”, kommer de kloge ord fra Matias Damgaard.

Ligesom direktør Peter Andersen, kan Matias fortælle om bejlerne fra Skive, og han er nu glad for at forholdet faktisk bliver til noget i denne ombæring.

”Kontakten har været der af flere omgange, og i første omgang var det meget interessant for mig, da jeg stoppede i Lemvig, og følte mig parat til at prøve noget andet. Jeg var på det tidspunkt nærmest på plads i Halden, så Skive var et øjeblik for sent ude. Nu passer tingene godt sammen, da jeg er klar til noget andet end Odder, og jeg synes at Skive har gang i et meget spændende projekt. Om I ikke rykker op i denne sæson, så kan vi i hvert fald være en stærk kandidat i næste sæson. På den måde passer timingen perfekt til endelig at komme til Skive”, lyder det med et smil på læben fra den kommende Skive fH’er.

Vi er stolte over at Skive fH er det næste step i karrieren for Matias, og ser frem til at se ham i en lysere blå end de foregående sæsoner - og ikke mindst at målene tæller i vores favør!


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram