Peter Schilling inden KIF-opgør: ” Vi er jo underdogs i rigtig mange kampe, men vi ved også, at vi har et godt håndboldhold”

Når KIF Kolding gæster Interfjord Arena i fredagens opgør, så er det et hold på pointjagt. Kaster man et blik på stillingen i HTH Herreligaen lige nu, så finder vi KIF Kolding med to point, lidt længere oppe i tabellen, Skive fH med fire point. Selvom det på papiret ser ganske fornuftigt ud, så skal man ikke lade sig snyde, fortæller assistenttræner Peter Schilling inden opgøret.
”Det er vigtigt at huske, at der kun er spillet fire kampe. Så vi skal heller ikke gøre dem til et mere ”såret” dyr, end de egentlig er. De har tabt til Aalborg, Skjern og Skanderborg Aarhus, og det tror jeg, der er flere hold, der kommer til. Dog tror jeg ikke, det er godt for Koldings selvforståelse at ligge blandt de nederste hold med to point.”

Det er nogle af de lidt tungere drenge i klassen, som KIF Kolding har haft på programmet først i sæsonen. Og selvom der ikke er kommet mere end to point på kontoen, så har KIF spillet nogle tætte opgør. Senest på hjemmebane, hvor KIF mødte Skjern og tabte med fire mål, 30-34. Selvom man ikke skal lægge alt for meget i det, så er det alligevel sjovt at gå ind til kampen placeret over KIF Kolding, siger Peter Schilling.
”Vi ved godt, at de på papiret som udgangspunkt er bedre end os, men det er stadig lidt sjovt, at vi kan gå ind til en hjemmekamp med flere point end dem. Det gør også, at hvis kampen bliver tæt lang hen ad vejen, så bliver de stresset, og her kan der opstå nogle muligheder for os. Det er her, vi skal se, om vi ikke kan hænge dem i haserne, så de måske kan blive lidt stresset over at have svært ved at vinde kampen, hvilket de jo er presset til, det skal de jo. Så det er sjovt for os, og vi kan tillade os at kalde det endnu en gratis kamp, selvom de lige nu ligger under os i tabellen.”

Det var en pragtpræstation i Sønderjyske, der gør, at Skive nu er noteret for fire point i fem kampe. En tæt kamp hvor Skive-mandskabet med taktisk snilde fik hentet to meget gode point til kontoen og ikke mindst en iskold afvikling fra Anders Gade til sidst i opgøret. Peter Shilling er heller ikke langsom til at rose drengene for deres indsats.
”Vi er jo underdogs i rigtig mange kampe, men vi ved også, at vi har et godt håndboldhold. Så hvis vi kan præstere på 100 procent, og få de andre ned på 80, så har vi chancer i alle kampe. Det var jo både vores fortjeneste, og fordi Sønderjyske rammer en dårlig dag. Vi kom med alt vores power, ramte en god dag, og så var det taktisk en gode præstation af alle drengene, specielt defensivt. Vi får dem tvunget ud i syv mod seks i 40 minutter. Vi er rigtig gode defensivt, og derfor kommer vi forhåbentlig til at få mange hold til at spille syv mod seks.”

Kampen mod KIF bliver også et gensyn med et velkendt ansigt på Skiveegnen. Daniel Guldsmed skiftede efter seneste sæson til modstanderholdet efter en lang periode i den blå trøje, og sammen med sine holdkammerater, så er det et giftigt hold, der gæster Interfjord Arena. Blandt andet kombinationen af Peter Ballings skudarm og Chris Jørgensens håndboldsnilde, har været en farlig cocktail for mange hold, og det er også de to spillere, der kommer fra Peter Schilling, når snakken falder på KIF´s styrker.
”Deres største profiler er helt klart Peter Balling og Chris Jørgensen. Og så deres stregspiller Benjamin Pedersen, som efterhånden er blevet en profil i den danske liga, og som fylder helt vildt meget. Han er en tovejsspiller næste 60 minutter, som er virkelig vigtig for dem. Han er i høj grad en stor fyr, vi skal kæmpe meget med i forhold til at komme udenom og være skarpe på, at vi ikke får for mange kanter fra ham. Så ved vi også, at de er virkelig gode til at spille syv mod seks, så det er vi jo selvfølgelig forberedt på, men vi kan jo ikke holdet et hold, der spiller syv mod seks fra at komme til chancer, når de er en mand ekstra og samtidig har øvet sig i at blive gode til det.”

Forude venter der altså en rigtig spændende håndboldkamp - opgøret fløjtes i gang kl. 19.30 fredag aften i Interfjord Arena, og du kan stadig nå at købe billet lige her. Ellers kan kampen som altid følges på tophåndbold.


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram