Skive fH henter Peter Schilling Laursen som assistenttræner

Foto: Silkeborg Voel KFUM

Til den kommende sæson vil der komme ny assistenttræner til 1. divisionstruppen, da Rasmus Hauge Skytte stopper i klubben. I den forbindelse har vi fået muligheden for at tilknyttet Peter Schilling Laursen som assistenttræner – ikke at forveksle med lokale Peter Laursen, så derfor vil vi - efter aftale med Peter Schilling Laursen - i daglig omtale kalde ham Peter Schilling.

Peter Schilling er i dag bosat i Silkeborg, hvor han også arbejder som socialpædagog. Han er 35 år gammel, og har været lidt omkring i det østjyske som både chef- og assistenttræner. En trænerkarriere der tog fart som ung cheftræner i 2011-2012-sæsonen for et talentfuldt kuld i Bjerringbro, men mere om det senere i artiklen. Efter at have suget lidt luft ind, er han nu klar til en spændende udfordring i Skive fH.

”Jeg glæder mig til at starte i assistenttrænerrollen i Skive fH, hvor Arne, Peter og jeg har snakket lidt om mine fokusområder. Cheftræneren kan op til weekendens kampe have fokus på kampforberedelser og de 10 øverste i hierakiet, for det handler jo i høj grad om at vinde kampe, men der er flere spillere, og de kan derfor måske føle sig en smule oversete. I min rolle har jeg mulighed for at give dem det fokus, og det glæder jeg mig allerede til. Arne står med det forkromede overblik, og det kan forhåbentlig styrke hans fokus på at vinde kampene, og så vil jeg med min energi forsøge at holde fokusset på hele truppens udvikling, samt sige hvad jeg ser i dagligdagen. Jeg kan godt lide at være en del af eliten og de bedste, så det er ikke fordi jeg ikke kommer til at bidrage der – sådan skal det ikke forstås”, beretter Peter Schilling.

I en assistenttrænerrolle er der også andre områder man skal have fokus på, og det har Peter via sine tidligere meritter et klart billede af.

”Med hensyn til det menneskelige, så er Arne Damgaard en ekstrem sindig og behagelig vestjyde, men chefen kan i situationer have råbt lidt højt, og så er det vigtigt en assistenttræner lige går ind og får lukket situationerne ned med de respektive spillere, hvis cheftræneren ikke lige selv får det gjort i situationen. At have fokusset på de små detaljer er en vigtig opgave i min rolle”, beretter den kommende official B for de blå skibonitter.

Skive fH har en meget ung gennemsnitsalder - taget i betragtning at truppen kontinuerligt spiller med i toppen af 1. division - og netop med den vinkel har valget af postnummer 7800 også været meget oplagt for den kommende assistenttræner.

”Fra sommeren 2011 og 2 sæsoner frem var jeg cheftræner for U18-ligadrengene i BSV, og det var en talentfuld masse i form af blandt andre tvillingerne Landberg, Sebastian Henneberg, Jonas Gade og Nicolaj Schytt, hvor vi også blev nummer to til U18 DM. I Skives trup er der ungseniorer og U19- samt 2. divisionsspillere med stor ærgerrighed, og dem vil jeg gerne hjælpe med introduktionen til at etablere sig som seniorspillere. Hvad skal man kunne, hvor sulten må man være, og hvornår skal man holde lidt igen – det er få af de spørgsmål jeg gerne vil hjælpe dem på vej med, mod at kunne indgå i et elitesetup som Skive fH’s 1. divisionstrup”, forklarer Peter Schilling.

Udover at have stået i spidsen for U18-holdet i BSV, så har Peter også været omkring elitedelen af Silkeborg-Voels dameligahold, hvor han var assistenttræner i oprykningen fra 1. division i sæsonen 2013/2014, samt i sæsonen 2014/2015, hvor holdet imponerede med en femteplads i HTH Ligaen som nyoprykkere. Sidenhen har han haft et par cheftrænerposter for herrerne i ÅHG Grenaa og Silkeborg-Voel.

”At arbejde sammen med en cheftræner som Arne Damgaard kan give mig enorm meget ballast, så det ser jeg rigtig meget frem til. Med holdet der tegner sig til den kommende sæson, så tror jeg også Skive fH igen skal være med i toppen af rækken. Vi har mange rigtig dygtige spillere der skal fungere sammen, men med meget af den samme stamme, og så tilført lidt profiler udefra. Det bliver rigtig fedt, og jeg kan ikke vente med at komme i gang på den anden side af det hele”, lyder det fra den kommende mand på bænken.

Arne Damgaard: ”Peter får fingeren på pulsen”

Også cheftræner i Skive fH, Arne Damgaard, glæder sig til at Peter Schilling tager del i trænerteamet omkring 1. division herrer.

”Jeg kender Peter Schilling fra tidligere, og jeg vil gerne have en assistent der har haft med de unge mennesker at gøre. Jeg har altid ledt efter assistenttrænere der ikke lige kom fra mit eget nærområde, for så kommer der nye øvelser til inspiration for både mig og spillerne. Han har haft med unge mennesker at gøre i både Bjerringbro, hvor jeg selv var omkring Tvis’ hold i samme række, og i Silkeborg-Voel, hvor han også har vist at have fingeren på pulsen omkring de unge mennesker”, lyder det fra cheftræneren omkring det kommende samarbejde.


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram