Suveræn gevinst med attitude

I en mennesketom Otterup hal skulle Skive fH søndag eftermiddag forsøge at hente en drønhamrende vigtig udesejr. Oddsene var med hjemmeholdet, der har været særdeles dygtige i det nordfynske, og har vundet 9 ud af 11 optræder på eget halgulv – blandt andet over TMS Ringsted, HC Midtjylland, Team Sydhavsøerne og TM Tønder.

Alle ved at Otterup er et hold der indpiskes af fællesskab og ikke mindst Kristian Ruben i målet, der vel er den højestråbende keeper i hele rækken. Derfor handlede det om at matche den intensitet fra første minut.

Ovenpå lørdagens resultater, hvor FIF vandt ude over HC Midtjylland samtidig med HC Odense hjemmesejr over IK Skovbakken, var vejen banet til at Skive med en sejr kunne erobre andenpladsen i rækken. Vi har haft en ond ånd i netop Otterup, og seneste sejr ligger mange år tilbage, mens fynboerne i det omvendte opgør i Skive i november var os overlegne. Godt nok var vi i denne kamp uden både Emil Grønbech (afsonede karantæne efter udvisning mod Tønder) og Daniel Guldsmed (blev skadet under opvarmningen).

Netop den rette indstilling kom Damgaard og Hauges tropper med, og i det sjette minut kunne Malte Justesen bringe gæsterne på en 1-4-føring. Det var tydeligt vores drenge havde taget ordene om at fokusere på egen indstilling til sig.

Hele bænken var med spillerne ved gode aktioner, og succeser avler selvtillid. Man kunne med rette sidde med en følelse af lidt større koncentration i afslutningerne kunne have sikret en større føring, men med Malte Justesens scoring til 12-15 var der en rigtig god mavefornemmelse i omklædningsrummet.

Otterup startede efter pausen med bolden, men det var udeholdet der via fremragende målmandsspil fra Jesper Sørensen krydret med solide og velomsatte chancer kunne score til både 12-16 og 12-17.

Et par hårde kendelser bragte dog Otterup med igen efter 42 minutter, da de på godt fem minutter vandt en periode med 5-1, og dermed kun var nede med 21-23.

Man sad og frygtede tre brændte Skive-straffekast skulle udløse en hård skæbne, men ved 26-26 syv minutter før tid smilede lykkens gudinde på kvindernes kampdag til os.

Daniel Guldsmed tog sig gode betingelser med flotte ryk inde på stregen, og tilmed viste Rasmus Kier træfsikkerhed på et drønvigtigt straffekast. Således hed stillingen 27-29, men det skulle igen blive tæt.

Lasse Rask fik sig tiltusket en frustrerende udvisning med lige over tre minutter tilbage på klokken, men trods en Otterup-reducering fortsatte koldblodigheden i en velsmurt Skive-offensiv.

Tobias Rasmussen punkterede alle fynske drømme om et comeback, da han med lige over et minut kunne score til 28-31. Dermed er Skive fH nu på andenpladsen i en tæt topduel - et point foran både HC Midtjylland og Skovbakken, og fredag tager vi på endnu en udebanetur.

Her venter FIF på Frederiksberg, og tror man det er en nem opgave, så spoler vi lige tiden tilbage til deres lørdagssejr ude over HC Midtjylland.

Bemærk at også fredagens kamp - ligesom resten af kampene i landets to bedste rækker i marts måned – skal spilles uden tilskuere. Skulle der ske ændringer, melder vi naturligvis ud.


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram