Tilgang af HEI-profil mellem stængerne

Var du med på #VoresHjemmebane i Interfjord Arena den 23. januar, vil du også have oplevet en HEI Skæring-keeper der gjorde det ”unødigt” godt set med blå briller, og var med til at sikre udeholdet et uafgjort resultat med 26-26 via flere store redninger.

Keeperen hedder Magnus Johannes Andersen Brandbyge, og den 195 centimeter høje østjyde har for alvor gjort sig bemærket i håndbolddanmark. Han er en vigtig brik i at Aarhus-forstandsklubben i skrivende stund er fri af de tre direkte nedrykningspladser i 1. division, og det har han gentagende gange bevist denne sæson – blandt andet den 29. februar. Her vandt HEI Skæring den direkte kamp i bunden af rækken mod lokalrivalerne fra Odder Håndbold, og efter kampen løb Magnus med en del overskrifter.

Han gentog ”toppen af aviserne” weekenden efter, hvor ellers suveræne TMS Ringsted missede at sikre oprykningen i det jyske, da de måtte nøjes med et overraskende uafgjort resultat i skolehallen.

Derfor ser vi det i Skive fH som en stærk tilknytning, når Magnus fra den 1. juli 2020 tiltræder på en 2-årig aftale. Fra egen mund kommer Magnus til postnummer 7800 med håb om en fortsat stejl udviklingskurve, selvom han ved en dygtig målmandskollega - og dermed konkurrence - venter.

”Jeg forventer at skulle stå sammen med Jesper Sørensen i den kommende sæson, og han er en bundrutineret og megadygtig målmand jeg har stor respekt for. Min indgangsvinkel til samarbejdet er, at jeg skal lære rigtig meget af ham, og så må det være op til trænerne at beslutte hvem der skal spille hvor meget og hvornår”, forklarer Magnus selv.

Som 23-årig har Magnus fortsat mange gode håndboldår foran sig, men trods den unge alder har han allerede oplevet en stor forandring i sin rolle gennem de seneste knap fem år.

”Til at starte kom jeg til HEI Skæring fra Århus Håndbold som U-18 spiller, hvor jeg havde været andetvalg og omkring reserveholdet en del tid. Da jeg kom til HEI, var jeg også på andetholdet, men da førsteholdet rykkede op i 1. division, begyndte jeg at få en større rolle. Jeg tog flere bolde, og så gik jeg fra marginalspiller, til en spiller førsteholdet var mere afhængig af skulle præstere. Det har været en fed rejse, men nu føler jeg mig klar til at tage det næste step i min karriere”, beretter Magnus, som beskriver sig selv som glad for forberedelsesarbejdet – både i taktik- og træningslokalet, hvor der skal læses skudmønstre og trænes aftaler med forsvaret.

Med skiftet til Skive glæder Magnus sig også til at møde et andet pres fra omverdenen.

”Jeg ser meget frem til at kunne kalde mig Skive-spiller, men jeg har kun gode ting at sige om HEI Skæring, der har fået meget ud af lidt, og generelt har en fed kultur ned igennem hele foreningen. Jeg glæder mig til at møde mine nye holdkammerater og få mine første minutter, for forventningerne udefra synes anderledes og større i Skive, end det jeg er vant til. Der bliver stillet andre og højere krav fra både trænere og tilskuere, så det bliver uden tvivl udfordrende, men forhåbentlig ikke mindst udviklende for min karriere”, forklarer han således.

"Potentiale til at blive en solid ligamålmand"

Også cheftræner Arne Damgaard ser meget frem til at arbejde sammen med den kommende keeper.

”Vi får en rigtig god fyr ind i form af Magnus. Han har igennem flere år gjort sig bemærket for HEI, og er en spiller der yder sit maksimale til træning og kamp. Han har et uomtvisteligt potential til at blive en solid ligamålmand med tanke på hans alder og det nuværende niveau, så på den front tror jeg Skive fH vil være et godt match i hans rejse dertil”, forklarer Arne D.

Vi ser frem til at byde Magnus velkommen i Skive fH, og håber at I vil tage rigtig godt imod ham, ligesom han vil fortsætte med at tage godt imod de mange skud…


Skive forenede Håndboldklubber
Skyttevej 12
7800 Skive
CVR: 77761314

Tilmeld dig nyhedsbrev

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram