Skive fH

Arne Damgaard: Nu skal hallen proppes mod SønderjyskE

Normalt er en tur hjem fra Ringsted i bus ikke umiddelbart noget, man ser frem til, men i går var turen til det midt-og vestjyske slet ikke så slem. Skive fH-mandskabet hev en sejr hjem mod TMS Ringsted, og det har givet fornyet energi og liv til håbet om at blive i ligaen.

Da haluret ramte 60 minutter var der ikke ret meget tvivl om, hvem der tog sejren i Dansk Kabel TV Arena. Et brøl uden lige kom fra Skive-bænken, noget anderledes end det Skive-hold, der gik til pause bagud 7-13. Det blev også den første sejr i 2022 for mandskabet, og derfor var forløsningen stor, fortalte Arne Damgaard efter opgøret.
”Jeg tror, du kunne se det efter kampen, hvor stor en forløsning det var for os alle. Folk var fuldstændig vilde, og det var jeg også selv. Man er indebrændt over alle de muligheder vi har haft, men ikke har taget. Så lykkes det herovre og giver en livline og tro på, at det kan lade sig gøre.”

Efter de første 30 minutter så det ikke ud til, at det skulle være Skive, som skulle gå fra banen med point. Kun syv mål havde Skive-skytterne formået at få forbi Patrick Bols i TMS-målet. Mange brændte chancer gjorde det svært at reducere, mens Magnus Brandbyge gjorde, hvad han kunne for at holde Skive inde i kampen. Det var også skuffelsen over egne præstationer, der satte gang i et mere frit spil i 2. halvleg, fortalte Arne Damgaard.
”Vi var jo skuffede over vores første halvleg, hvor vi brænder alt for meget. Chancerne producerer vi, men brænder alt for mange 100 procents chancer. Vi blev enige om, at det ikke var godt nok og at vi bare måtte gå ind og spille og være ligeglade. Alle havde dømt os som nedrykkere efter 1. halvleg, så vi måtte bare slippe håndbremsen og komme udover stepperne.”

Og udover stepperne kom spillerne. Efter 10 minutters spil i 2. halvleg havde Skive udlignet til 18-18, det var en mavepuster, som TMS ikke formåede at rette op på. 23-25 endte kampen, og det var blandt andet takket være en fremragende holdpræstation fortalte Arne Damgaard efter kampen.
”Folk kommer ind og byder til og vi får flere af de lette mål, som vi havde problemer med i 2. halvleg. Vi bliver ved med at dække rigtig godt op og holder dem på rigtig få mål. Så er der selvfølgelig Brandbyge med gode redninger, som vi også får omsat til nemme kontramål.”

De to point betyder, at Skive puster liv i nedrykningsdramaet. Kun to point adskiller nu Skive på 15.pladsen op til henholdsvis KIF Kolding og Nordsjælland Håndbold på 13. og 12. pladsen med 13 point. Det giver en tro på tingene i Skive, hvor kapløbet om 13. pladsen og kvalifikationsspillet slet ikke er slut endnu.
”Det er jo det her med at ramme den stime, hvor man lige vinder et par kampe i træk, som andre hold har gjort. Få noget selvtillid og se, om vi ikke kan fortsætte. Nu får vi en god hjemmekamp på torsdag, hvor jeg virkelig håber, at der kommer folk i hallen, der er klar til at give den gas. Interfjord Arena skal proppes med vores unge spillere, der kan give liv og virkelig lægge tryk på, og så må vi se, om vi ikke kan drille Sønderjyske en gang mere.”

SønderjyskE Herrer bliver de næste, der gæster Interfjord Arena på torsdag d. 10 marts. Første opgør på udebane blev en sejr til Skive fH, og nu skal arbejdet gøres færdigt.

Få fat i din billet til opgøret lige her.