Skive fH

Finale 2!

HCM home gameday

Velkommen til tirsdagens kamp i herrernes 1. division. Velkommen til gæsterne fra HC Midtjylland.

Dagens kamp er det andet slag i kvalspillet til håndboldligaen mod HC Midtjylland. Som bekendt endte den første kamp i Herning i torsdags med en meget sikker Skive fH sejr. Det betyder dermed også, at bare et uafgjort resultat i dagens kamp, er nok til videre avancement i bestræbelserne på at sikre oprykningen til håndboldligaen, mod et ligahold over endnu en serie af bedst-af-3-opgør. Så der er stadig lang vej til det forjættede land, men torsdagens sejr var naturligvis en stort og vigtigt skridt på vejen, som dog kræver at vi følger den op, med endnu en storkamp i aften.  

Velkommen til de tidligere Skive fH spillere, som nu spiller for dagens modstander.

Kim Sonne, som spillede i den blå trøje for flere år siden, inden en lang karriere hos både udenlandske klubber og ligaklubber i Danmark, nu har bragt ham til det midtjyske igen.

Shadrach Nsoni, som jo bekendt skifter til en blå trøje igen efter sommerferien.

Søren Tau, kommer vi desværre ikke til at se i aktion på banen, da han grundet en slem skulderskade, har måtte indstille karrieren og derfor kun er med bagved bænken.

Magnus Møland, som huserede på højre fløjen for 2 sæsoner siden, kommer heller ikke i aktion, grundet en brud på foden.

Frederik Sass, er den sidste af tidligere Skive fH spillere, som er fit for fight og klar til at give den gas på venstre fløjen.

Sidst, men ikke mindst, naturligvis også en varm velkomst til Arne Damgaard, vores tidligere succestræner igennem flere sæsoner, som passer bænken sammen med Claus Uhrenholdt.

Indbyrdes opgør blandt tidligere spillere, giver altid lidt ekstra krydderi til et lokalt opgør, som det bliver aften – og endnu mere, når der så meget på spil, som det er tilfældet i aften. Det faktum, at Arne Damgaard har et indgående kendskab til mange spillere i Skive, inkl. hans egen søn Matias, gør det udover en familie fight også, kun til en endnu mere intens og taktisk præget kamp.

HC Midtjylland var klart en af mine favoritter, til den direkte oprykning i dette års første division, men som flere af os andre, blev vi overrumplet af Grindsted, som tog alle favoritterne fra baghjul og snuppede den direkte oprykning, med 1 point foran HC Midtjylland.

HC Midtjylland kommer ind til aftenens opgør med flere skader på vigtige positioner, hvilket naturligvis gør dem mere smalle end den trup, som jeg før sæsonen udråbte til favoritter til den direkte oprykning. I torsdagens opgør, viste vi i hvert fald en markant større bredde end HC Midtjylland gjorde, hvilket helt sikkert spillede en stor og afgørende rolle, for at vi tidligt i anden halvleg, reelt slog det afgørende hul, som gjorde de sidste 10 minutter af kampen kosmetisk og uden afgørende betydning for kampens udfald.

Som tidligere målmand, så hylder jeg naturligvis altid store målmandspræstationer, hvilket de 3 foregående opgør mod HC Midtjylland har båret præg af. Heldigvis har de 2 af gangene været til vores fordel, hvor Atal Lakanval har storspillet og vist os eksempler på hans høje topniveau. Særligt i torsdagens kamp, hvor Atal tog meget mere end mand kunne forvente og sluttede på 22 redninger.

Jeg er sikker på at målmandsduellen igen i aften bliver afgørende for udfaldet, som det ofte gør i moderne håndbold. Vi krydser for at makkerparret Atal og Boye i Skive fH målet, overstråler ”Shaq” og Sonne i HC Midtjylland målet, så afgørelsen igen kan falde ud til vores fordel.

Udover at vi havde klare overtag på banen i Herning i torsdags, så gjorde det samme sig gældende på lægterne, hvor vi med afstand havde overhånden ift. hjemmeholdet. Det tryk på udeholdet og opbakningen til hjemmeholdet, kommer helt sikkert igen til at få en afgørende betydning for aftenens kamp. Så min appel til alle der kommer i BioCirc Arena i aften er, at vi i de 2×30 minutter, skal gøre alt hvad vi kan for at bakke hjemmeholdet op og skabe den fedeste kulisse for sæsonens vigtigste opgør. Vi skal lægge maksimalt tryk på HC Midtjylland fra kampens start, så de igen kan føle sig fuldstændig overmatchet både på og udenfor banen!  

Vi glæder os til at byde alle indenfor i BioCirc Arena til en fantastisk håndboldoplevelse.

Dagens kampsponsor er Murer og kloakmester, Kurt Sørensen

Hovedsponsor er Spar Nord og BioCirc

Dagens Hospitality partnere er Stubkjær Grill, Hancock og Vild med Vin Skive

Lounge sponsor er Beierholm