Skive fH

Forsvarsgeneralen fortsætter endnu et år i Skive fH

Det bliver et rutineret makkerpar, som Skive fH kan præsentere på stregpositionen til kommende sæson. Tidligere præsenteret Daniel Guldsmed kommer til at danne forsvarsmur med Søren Tau i den kommende sæson, hvor vores nuværende forsvarsgeneral har sat underskrift på endnu et år i den blå fH-trøje.

Det er det gode klubmiljø og en stadig glæde ved at spille håndbold på højt niveau, der holder den 36-årige stregspiller på banen. I endnu en sæson indtager han også rollen som alderspræsident for et ellers ungt førstehold i Skive fH.
”Selvfølgelig har jeg også tænkt over, om det var på tide at stoppe. Inderst inde kunne jeg mærke, at jeg synes, det stadig er rigtig sjovt at spille håndbold, og jeg er rigtig glad for at være i klubben. Jeg synes, det er en fed rolle, jeg har i Skive fH og det er også en af grundene til, at jeg bliver her.”

Liga-CV’et lyver bestemt ikke, Søren Tau har blandt andet spillet i Lemvig-Thyborøn, TTH Holstebro og Ribe-Esbjerg HH i den danske liga, mens han inden skiftet til Skive spillede i den norske Champions League-klub, Elverrum. Denne sæson har han også vist sig uundværlig i fH-forsvaret, og ser også selv tilbage på en god sæson.
”Det er gået godt, og det har været spændende for mig. Det er en anden situation at komme til et hold, der kæmper for overlevelse, hvor hver eneste kamp er vigtig. Så det har været et år, hvor jeg har fået mulighed for at lære en masse fra mig med nogle unge gutter ved siden af mig på banen. Det har også været rigtig lærerigt for mig.”

Målet for sæsonen var at vinde 13. pladsen. Som bekendt gik det ikke helt sådan, og Skive fH må en tur ned i 1. division, hvor det helt klare mål er en oprykning. Søren Tau ser dog også tilbage på en sæson, hvor det ifølge ham blev den manglende rutine, der i sidste ende gjorde udslaget.
”Vi fik 15 point og det har i rigtig mange sæsoner været rigeligt til at blive i ligaen. Derfor er der også irriterende, at der er flere kampe, hvor vi godt kunne have taget point. Så spilmæssigt er jeg godt tilfreds. Vi har ikke været dygtige nok i de afgørende situationer, og måske den største årsag til, at vi rykker ned. Der har kvaliteten ikke god nok over en hel sæson. Men overordnet set synes jeg dog, at vi har spillet rigtig god og underholdende håndbold.”

Arne Damgaard er også en tilfreds mand med forlængelsen af Søren Tau, der virkelig har vist sit værd som forsvarsgeneral i denne sæson. Næste sæson kommer Søren Tau til at danne par med Daniel Guldsmed i forsvaret, og Arne Damgaard ser frem til konstellationen.
”Søren Tau har en utrolig stor rutine og er en god ledertype. Det har vi virkelig fået bevis for i år, hvor han har været med til at styre vores forsvar og har fundet en rigtig god højde i forsvaret, når vi har mødt ligaholdene. Udfordringen for Tau bliver at spille i 1. division efter så mange år i ligaen, hvor han her ikke har samme kendskab til spillerne. Det er den samme opgave vi får næste sæson med rigtig mange nye spillere, og derfor er det vigtigt at have en rutineret spiller som Tau, der sammen med Daniel Guldsmed kan være med til at styre forsvaret.”

Cheftræneren lægger dog heller ikke skjul på, at Søren Tau også er tiltænkt en lærende rolle med den erfaring han tager med sig på banen. Her bliver han en rigtig god sparringspartner for de yngre spillere, fortæller Arne Damgaard.
”Søren Tau kommer ind og deler stadig ud af sine erfaringer til de unge på holdet, og kan give dem en masse med i bagagen og rette dem i kampsituationer. Det er altid det, der er svært for os trænere. Vi kan selvfølgelig rette nogle ting fra bænken, men Tau er rigtig god til at rette til i situationen. Den rutine og alle de kampe han har med på bagen er jo sådan noget, der er fedt for de unge mennesker at læne sig op ad.”