Skive fH

FysioDanmark Skive bliver ansvarlig for fysioterapi og fysisk træning for Skive fH´s førstehold

Fra næste sæson bliver det FysioDanmark Skive der skal sørge for at holde vores spillere skadesfri og fysisk fit. De indtræder som en del af staben bag holdet sammen med trænerteamet. For FysioDanmark falder samarbejdet fint ind i en længere proces med styrkelse af klinikkens kompetencer på idrætsområdet, fortæller indehaver og fysioterapeut, Torben Fihl.
”Vi vil gerne være en stærk samarbejdspartner for eliteidrætten i lokalområdet, men lige så vigtigt står vi klar med en gruppe fysioterapeuter, der har specialisteret sig på idrætsområdet, så alle idrætsudøvere uanset niveau og idrætsgren kan møde en kompetent fysioterapeut, der står klar med hurtig vejledning, test samt hjælp til behandling og genoptræning. Derved kan vi begrænse en skadespause og vi kan hurtigt hjælpe idrætsudøvere rigtig og trygt i gang igen.”

FysioDanmark har klinik på Christiansgade, som Torben Fihl overtog tilbage i maj 2018. Klinikken gemmer på 12 fysioterapeuter, som udover at bemande selve klinikken også dækker bredt i hele kommunen med patienter på klinikken til behandling, individuel- og holdtræning samt behandling af ældre på plejehjem, hos virksomheder og idrætsklubber.

Med det nye samarbejde, bliver FysioDanmark også synlig i hallerne hos os. Her vil der nemlig være mulighed for breddespillere at få en akut skadesvurdering, mens fysioterapeuterne er til stede til førsteholdets træninger og dermed forkorte vejen til at blive klar til håndbold igen, mens FysioDanmark til sæsonstart også lancerer et nyt koncept til idrætsudøverne.
”Vi vil gerne hjælpe idrætsudøvere hurtigere i gang, og derfor arbejder vi også med et koncept, hvor vi forkorter vejen. Derfor lancerer vi FD-sport, hvor man kan få hele pakken – komme ind og blive undersøgt, få den vejledning og behandling der skal til, hjælp til træning, der hjælper en tilbage hurtigere, back to sport.”

Skive fH ser også frem til det kommende samarbejde, som ikke bare kommer til at styrke førsteholdet, men også breddespillerne i klubben. For det er ikke bare førsteholdet, der jagter succes, det gør mange af vores breddehold også, og her skal der også være et tilbud til dem, der virkelig vil deres sport, fortæller direktør Jesper Sørensen.
”Vi jagter i hele tiden et skridt nærmere noget mere professionelt, uanset om det hedder bredde eller elite. Med samarbejdet med FysioDanmark Skive kan vi lægge et lag på vores setup for førsteholdet, men også for ungdomsspillerne, der får en unik mulighed for at få sparring med de to fysioterapeuter, som vil være til stede under førsteholdets træninger.”