Skive fH

Guldsmed vender hjem

Det var en af de helt store klubmænd, vi sagde farvel til i sidste sæson. Daniel Guldsmed søgte nye udfordringer og efter otte sæsoner i den blå trøje, blev det KIF Kolding, der fik papir på stregspilleren. Men som et godt eventyr, vender han nu hjem til Skive fH på en toårig kontrakt fra sommeren 2022.

Det betyder, at vi for næste sæson igen kan skrive klubkoryfæet på holdkortet. En signing som vi, og ikke mindst Guldsmed selv, er godt tilfreds med. For savnet til Skive har været stort, og Guldsmed ser frem til at vende hjem til Skive-egnen, han kender som sin egen bukselomme.
”Jeg har savnet Skive, og det skal ikke være nogen hemmelighed, det var heller ikke det år, jeg havde håbet på i Kolding. Samtidig har Skive rykket sig meget på setup og træningsmiljø, som jeg også ser mig selv kunne stå inde for. Jeg er også stor fan af Arne Damgaard og Peter Schilling på trænerbænken, så det var ikke svært at sige ja til tilbuddet,” siger stregspilleren.

Det blev til et enkelt år i KIF-trøjen, hvor Daniel Guldsmed fik lov at prøve livet som fuldtidsprofessionel håndboldspiller. Nu ser han igen frem til at dele tiden mellem håndbold og et civilt arbejde igen, når han trækker den blå trøje over hovedet igen.
”Der er rigtig mange lærepenge at tage med. Det har været et sjovt år og fedt at prøve at være 100 procent håndboldspiller, ikke mindst at finde ud af, hvad man også gerne vil udover håndbolden. Jeg har savnet et civilt arbejde hernede. Der har været tid, men træningstiderne hernede har ikke harmoneret. Det gør de i Skive og det var også en stor del af overvejelserne om at vende retur.”

Vi finder også en godt tilfreds direktør Jesper Sørensen, der glæder sig til at få Daniel Guldsmed retur til Skive fH. Han beskriver stegspillerne som en anførerskikkelse, der som et klubkoryfæ kan være med til at give fH-ånden videre til unge talenter og samtidig være en rollemodel for klubbens unge spillere.
”Daniel er jo en rigtig klubmand, og det er dejligt, at vi får ham tilbage i den blå trøje næste sæson. Det er en stor signing, hvor Daniel også er en anførerskikkelse til vores hold. Han er en fantastisk rollemodel, der går forrest med en kæmpe motivation og vilje for at præstere både og udenfor banen,” siger Jesper Sørensen.

Daniel Guldsmed, der selv var med til at rykke Skive fH i ligaen, har i denne sæson fulgt holdets færden i HTH Herreligaen. Om det bliver 1. division eller liga, Guldsmed skal spille næste sæson med Skive fH, er endnu ikke afgjort. Ambitionerne er dog helt på plads og med den store sponsoropbakning er potentialet stort, siger Guldsmed.
”Hvis Skive fH ikke er i ligaen næste år, så bliver det første skridt at komme tilbage og ellers skal vi selvfølgelig blive i ligaen. Jeg vil gerne være med til at etablere Skive fH som et ligahold og rykke væk fra elevator-tilværelsen. Der er stor opbakning fra sponsorerne, hvor der er kommet noget mere kød på bordet, som kan være attraktivt. Førhen har Viborg og Stoholm været store spillerne, men nu står Skive alene i det område og med stort potentiale.”