Skive fH

Skive fH henter lokale Daniel Glud

Med offentliggørelsen af Frederik Børm torsdag satte vi kryds ved en stregspillerkollega til Daniel Guldsmed efter de udmeldte afgange af Søren Tau og Phillip Lyngby, og nu kan vi med endnu en stregspiller præsentere en trio for 2023/2024.

Lokal med rødder i nabobyen Hem, nuværende profil i Stoholm han også er flyttet til, faktisk tidligere ungdomsspiller og seniorspiller i Skive fH, og nu tilbage i blåt; 27-årige Daniel Glud har skrevet under på en 1-årig aftale i Skive fH.

”Vi er glade for de stregspillere vi til den kommende sæson har tilknyttet, hvor vi med Daniel Glud får en hårdtarbejdende fyr med lokalt islæt. Vi kender Glud som modstander fra flere sæsoner i 1. division, og derudover har han i denne sæson været en del af Stoholm IF, som vores 2. division herrer har et ugentligt træningspas med. Sammen med holdkammeraterne Børm og Guldsmed står vi solidt – både vurderet på angrebsstrege og i midterforsvaret”, fortæller Jesper Sørensen.

Som lokal har Daniel kendt til Skive fH hele sit liv. Som U14’er spillede han ungdomshåndbold i klubben, inden han vendte tilbage som seniorspiller i sabbatåret efter handelsskolen på Sportstar College i Ikast var færdiggjort. Det er derfor med glæde og snært af stolthed han har sat signaturen på at indgå i Skive fH’s 1. divisionstrup anno 2023/2024.

”Jeg er glad for igen at spille for den klub der har været den største i området jeg har boet i som knægt, så det er en stolthed i sig selv. I min handelsskoletid gik jeg på Sportstar College i Ikast, og der trænede jeg også 4-5 gange i ugen, hvor jeg var rigtig glad for at nørde ned i detaljerne. Det glæder jeg mig til at gøre igen, og så er det selvfølgelig også attraktivt at steppe op tilbage i 1. division, selvom jeg har været glad for at være i Stoholm i denne sæson”, fortæller ”vores nye Daniel”.

Som Jesper henviste til, har vi kunne følge Glud igennem efterhånden mange år, hvor han i IK Skovbakken var en af de mange studieaktive tilflyttere omkring deres førstehold. Sidenhen blev han en bærende spiller i løbet af et par sæsoner, men med ny bopæl skulle der skiftes klub op til indeværende sæson. Nu er han klar til næste step.

”Jeg har spillet 6 sæsoner i IK Skovbakken mens jeg læste en finansbachelor i 3,5 år i Århus, og ved siden af har jeg arbejdet, inden min kone, mit barn og jeg selv flyttede ”hjem” til egnen i sommers, hvor jeg spiller på Stoholms 2. division-hold. Jeg glæder mig med skiftet til at øge træningsmængden, hvor specielt det semi-professionelle miljø i Skive fH har været meget tiltalende, mens jeg også får muligheden for at nørde håndbold mere end 2 træninger i ugen”, forklarer Daniel Glud.

Med Glud i 2023/2024 tegner truppen sig så småt, og han ser frem til at møde de nye holdkammerater, hvor han er sikker på forskellighederne kan blive en god gevinst.

”Jeg kommer til at spille sammen med 2 dygtige spillere i Guldsmed og Børm, men vi må se hvornår Guldsmed er klar til at kunne træde fuldt ind efter hans skade, og så har jeg spillet 1. division i 3 sæsoner, hvor mit indtryk er, at over 26 kampe + pokalkampe og hvad vi derudover gør os fortjente til, er det ikke for lidt med 3 stregspillere. Jeg tror at vi kan bidrage med noget forskelligt, og i 1. division ser man ofte forsvars-/angrebsudskiftninger bliver en større del af det – fordi man har de lidt mindre bagspillere. Derudover kan jeg også byde ind i 7-mod-6-spillet, så jeg tænker der er plads til os alle og vores forskellige kompetencer”, forklarer Glud omkring sine tanker om konstellationen.