Skive fH

Otte hurtige til Mads fra Sparekassen Balling

Sparekassen Balling er en gammel dame med mange år på bagen og stærk garantsparekasse med forankring i lokalsamfundet siden 1914.

Med tre lokale afdelinger i Balling, Holstebro og Skive har Sparekassen Balling et naturligt ønske om at understøtte udviklingen i området og fokus på at drive en sund forretning. Kundernes tillid er en af brikkerne sammen med medarbejdernes arbejdsglæde.

For Sparekassen Balling giver det derfor god mening at engagere sig i det lokale foreningsliv. Derfor er de også med som sølvsponsor hos Skive fH på en treårig aftale.

Sparekassen Balling er det eneste lokale pengeinstitut her på egnen, og derfor en lidt mindre end mange af de andre pengeinstitutter, men det har bestemt sine fordele fortæller afdelings- og erhvervsdirektør Mads Stampe. Han har svaret på otte hurtige spørgsmål herunder, blandt andet hvor meget han arbejder og hvad der er det bedste, ved hans job i Sparekassen Balling.

1. Hvordan går det hos Sparekassen Balling?
Det går rigtig godt, hvor vi oplever stor kundetilgang. Der er mange der heldigvis har den holdning, at de gerne vil støtte lokalt, og det kan vi bestemt mærke, som det eneste lokale pengeinstitut der er tilbage.

2. Hvad er historien bag Sparekassen Balling
Sparekassen blev stiftet tilbage i 1914 som en helt almindelig garant sparekasse. Jeg kom selv med for fem år siden fra en stilling som kreditchef i Vestjysk Bank.
Hos Sparekassen Balling kunne jeg arbejde noget mere med erhverv og bygge det større op, fordi efterspørgslen på noget lokalt hos de erhvervsdrivende var stor. Sidenhen er jeg også blevet leder for privatrådgiverne i Balling. Det der dragende mig, er, at det er et lille sted og der er ikke så mange lag fra behov til beslutning.

3. Hvor meget arbejder du?
Det er jo, hvad man gør det til, og hvor meget man gerne vil involvere sig i sit arbejde. Men vores succes er at bruge tiden på kunderne, for det er kunderne, der henviser os. Vi er ikke helt vildt udfarende og står på skamlen alle mulige steder. Vi sørger for, at vores nuværende kunder er godt tilfredse, så kommer det er helt af sig selv. Det er der, jeg bruger allermest af min tid, det er ude ved kunderne.

4. Hvordan ser fremtiden ud for Sparekassen Balling
Der er jo ikke nogle, der kan spå om fremtiden hos nogle pengeinstitutter. Der er mange, der er efter os i forhold til vores størrelse og om vi kan overleve med de nye krav. Vi kan sagtens mærke, at der er kommet rigtig, rigtig meget af det, men på den anden side er der også mange andre ting, der er godt ved at være så lille et sted. Der er utrolig meget frihed til at skabe sin egen succes, når man sidder med kunderne. Så jeg tror, at vi har rigtig mange år endnu.

5. Hvad er det bedste ved dit job?
Det er, at jeg kan løse en masse ting for mange af mine kunder, og jeg kan mærke, det er et gensidigt arbejde. Hvis begge sider er tilfredse med at have kontakten til hinanden, det er alt for mig, det er, at der er tid til at drive de gode relationer.

6. Hvad er dit bedste råd til andre virksomheder på Skive-egnen?
Her passer vores slogan meget godt ind ”har man lyst til at være lille kunde i et stort pengeinstitut eller en stor kunde i et lille pengeinstitut?” Hvis man ikke rigtig fylder noget i forretningen, fordi det er blevet så stort, bliver man nemt glemt, og mangler den opmærksomhed og nærhed, man har brug for. Hos os skal der ikke så meget til for at der er noget at arbejde med for os.

7. Hvorfor er I sponsor i Skive fH?
Jeg synes, det er vigtigt, vi støtter op om lokale aktiviteter i vores eget lokalområde. Det skal man kunne, når man er et pengeinstitut som os. Jeg er ikke specielt håndboldinteresseret selv, men jeg ved, at rigtig mange af mine kunder og ansatte er meget håndboldinteresserede. Derfor giver det blandt andet god mening for os at være sponsor hos Skive fH.

8. Hvorfor er det vigtigt med tophåndbold i Skive og på egnen
Det er vigtigt, at man kommer på kortet. Når jeg kigger oppefra og ned i forhold til ligaen og ser, at lille Skive også kommer med i de håndboldkampe, som bliver vist i fjernsynet, så er det er en rigtig god fortælling om Skive og vores område.