Skive fH

Peter Schilling: Det har været en god sæson på mange parametre

Skive fH´s optakt til pokalkampen mod Grindsted var en del anderledes end den normalt ville have været. For fH-herrerne spillede deres sidste ligaopgør på udebane mod Lemvig-Thyborøn Håndbold lørdag d. 9 april. Da Grindsted samtidig var en del af kvalifikationsspillet, gik der længe før en kampdato blev sat, og det bød på meget off-season træning og meget lidt håndbold godt krydret med en bødekassetur for Skive fH. Alligevel var der ingen slinger i valsen for Skive i opgøret, der også måtte undvære et par profiler på holdet.
”Med de kræfter vi havde, fik vi egentlig lavet et slagkraftigt mandskab og en taktik som langt hen ad vejen lykkedes. Grindsted er egentlig et meget fysisk hold normalt, men som vi havde håbet på, fik vi vist, at det er os, der har haft en sæson i ligaen. Det bliver lidt spændende igen i midten af 2. halvleg, men vi får sat en prop i, Shaq får redninger i målet og vi er skarpe på kontradelen. Her blev det egentlig ret tydeligt, at vi var mest skarpe, selvom vi ikke var i bedst kampform,” siger Peter Schilling.

For mange af spillerne på holdkortet for Skive fH, blev det også den sidste kamp for klubben. Heller ikke længe skulle man hvile øjnene på Skive-bænken for at mærke, at det her ikke bare var en pokalkamp. Det var bestemt også en kamp, hvor de blivende, og ikke mindst forladende spillere, virkelig gerne ville slutte af med en sejr. For selvom det ikke blev til en 13. plads i ligaen, så fik Skive som oprykkere alligevel sat et godt aftryk i løbet af sæsonen, blandt andet med 15 point, fortæller Peter Schilling.
”Vi har været kendetegnet som et hold, der har været svære at forberede sig på, fordi vi heller ikke selv har vist, hvem vi ville være på holdkortet med så mange spillere. Det kan man så vurdere nu, om det måske også har været en ulempe at skulle bruge så mange forskellige spillere, men vi har bare haft så mange, som har været ret lige, og det har givet masser af gode træninger og 15 point i ligaen. Så vi har haft et godt hold, og det har vi langt hen ad vejen været glade og tilfredse for.”

Selvom sæsonmålet ikke blev nået, betyder det dog langt fra, at man kan sætte det lig med fiasko for Skive fH-herrerne, fortæller Peter Schilling. Assistenttræneren ser selv tilbage på den seneste sæson med en vis tilfredshed og stolthed over spillere, der nu sendes videre til andre ligaklubber.
“Vi nåede ikke vores mål om 13. pladsen, men det skal ikke nødvendigvis stilles overfor at være en kæmpe fiasko, for det har været en god sæson på mange parametre, for klubben, for eksponeringen i ligaen, men også spillerne, der har flyttet sig. Vi sender fem spillere videre til ligahold i næste sæson, og det er jo også det, vi skal kunne i Skive og være stolte af, at vi også kan udvikle spillere og hjælpe dem videre til noget mere fuldtidsprofessionelt håndbold. Lige nu er vi et springbræt ud til andre klubber, men det ændrer jo heller ikke på, at det giver smag på mere, når man har haft en sæson i ligaen.”

Kigger man lidt dybere i de 15 point, så har skibonitterne også leveret rigtig gode resultater. De første point blev sikret på udebane mod medoprykkerne fra Nordsjælland, mens også Sønderjyske Herrer måtte se sig slået af Skive fH i egen hule. I indbyrdes opgør har Skive fH også været bedre end både Lemvig-Thyborøn Håndbold og Nordsjælland Håndbold, mens toppræstationen over Skanderborg Aarhus Håndbold på hjemmebane gav den forløsning, som publikum havde ventet på. Peter Schilling tilskriver det blandt andet en god homogen trup, der har præsteret godt henover sæsonen.
”Jeg har været meget positiv overrasket over, at vi har kunnet være så med. Inden sæsonen havde vi ikke regnet med, at vi nærmet kunne gå ind til alle kampe og reelt håbet på at vinde dem. Med små overraskelser og få toppræstationer har vi været med i mange flere kampe end hvad vi egentlig havde forventet og det har været rigtig fedt.”

Det blev nedrykning for Skive fH-herrerne, men med en smagsprøve på ligalivet, har kun forstærket drømmen om at bundfæste sig i landets bedste række. Om det sker til næste sæson kan kun tiden vise, for det er noget andet at gå fra at være bundprop i ligaen til at skulle ligge sig i toppen af 1. division, fortæller Peter Schilling
”Vi skal i gang med at vinde nogle kampe igen hurtigst muligt, når det bliver september måned. Det kræver kvalitet, vi kan ikke bare sige, at fordi vi rykker ned, så skal vi også rykke tilbage igen. Det er der mange andre, der også gerne vil. Der kommer mange nye spillere på holdet og det bliver fuldstændig fra nul igen, så vi får en travl sommer og det kommer til at kræve noget hårdt arbejde at være klar til den første kamp i september. Vi skal også have vendt mentaliteten fra at være underdogs til pludselig at være favoritter i en hel del kampe sammen med resten af topholdene i 1. division. Vi ved jo, at er man der ikke på dagen, så kan man også sagtens tabe i Otterup og Roskilde.”