Skive fH

Foto: Skive Folkeblad

SfH præsenterer ny cheftræner og talentchef fra sommeren ’23

Foto: Skive Folkeblad

Det er med stor fornøjelse vi kan løfte sløret for vores nye cheftræner og talentchef fra sommeren 2023 – Mathias Albrektsen. Vores nye mand i spidsen kommer fra det konkurslukkede Ajax København, hvor han var cheftræner indtil den triste udvikling i den traditionsrige københavnerklub.

”Jeg havde naturligt udløb i AJAX efter denne sæson, så jeg skulle allerede gøre mig nogle tanker om hvad der skulle ske efter sommer. Jeg har nu i et par år været i 1. division med flere opgør mod Skive, og med GOG mødte jeg også Skive i deres forrige ligaperiode med Simon Sørensen i spidsen. Jeg har altid haft et godt indtryk af klubben med fed opbakning i hallen, og da Jesper tog kontakt og satte mig ind i de tanker han selv og bestyrelsen havde gjort sig, så var jeg hurtigt tændt på, at det skulle jeg være en del af”, forklarer 35-årige Mathias Albrektsen selv.

Mathias er opvokset i den gule skole på Sydfyn, hvor han har en lang trænerkarriere fra GOG – både i deres ungdomsafdeling og slutteligt som assistent for herreliga i 5 sæsoner. Vi byder velkommen til en personlighed der har stor erfaring med udvikling af flere af landets allerbedste ungdomsspillere og stor indsigt i hvad det kræves både på og udenfor banen.

Udover Mathias’ opgaver i klubregi, er han sideløbende ansat som assistenttræner for det danske U19

herrelandsholdet siden 2018, hvilket han varetager sammen med den tidligere Skive fH-træner Simon Sørensen. Det er derfor selvsagt Mathias har en stor indsigt i talentmassen i dansk håndbold, hvilket vi håber kan afsmitte positivt på vores projekt.  

Mathias bliver ansat i klubbens første fuldtidsstilling på trænersiden, hvilket er en satsning i to retninger. Således uddyber direktør Jesper Sørensen:

”Det er klart Mathias’ primære opgave at være omkring vores førsteholdherrer, som vi har en klar strategi om, at vi sammen skal bringe tilbage til den danske håndboldliga. Det skal lykkes igennem en stadig stor fokusering på talentudviklingen, som altid har været Skive fH’s DNA. Dén udvikling Arne og Peter har dyrket igennem flere sæsoner nu, og som vi nu skal fortsætte og skabe endnu bedre rum for. Vi fornemmer en stor interesse i det lokale erhvervsliv for at vi kan lykkes med at kunne etablere os på øverste plan i håndboldligaen over tid, hvilket kræver endnu flere lønkroner end vi kender i dag, hvis vi vil tiltrække spillere med større erfaring og rutine”.

Udover en klar strategi omkring vores 1. hold herrer, så ønsker Skive fH med ansættelse af Mathias at skabe en større fokusering på vores egen store talentmasse og de forhold vi skaber for vores ungdomsspillere og -trænere. Mathias kommer til at sætte en positiv retning for fremtidens talentudvikling i Skive fH, og ikke mindst hvordan vi skal lykkes med endnu flere af vores egne dygtige spillere på klubbens førstehold over tid. Dette kræver et godt samarbejde med klubbens ungdomskoordinator, Peter Laursen, men også de mange dygtige og engagerede ungdomstrænere i dagligdagen.

”Min ansættelse bliver en smule tostrenget, for man jagter naturligvis at Skive fH skal være et ligahold i herresenior, og næste ben er at stå endnu stærkere i ungdommen, hvor man i forvejen har mange dygtige ungdomshold og talenter i klubben. Vi skal være skarpere til at bibeholde de lokale talenter her i Skive fH, og her har jeg en fortid med erfaringer fra hvordan man i GOG lavede en række tiltag i sin tid, så man kan skabe et fundament med dygtige spillere nedefra”, uddyber Mathias.

Mathias har haft en central rolle i Ajax København omkring samarbejdet – lige fra Team Danmark-samarbejdet til ungdomsuddannelserne, akademi og klubben imellem. Vi ser flere erfaringer at drage nytte fra til den fortsat positive udvikling af Skive fH. Det er målet at sikre en markant bedre synergi i klubben imellem ungdom og senior, hvorfor MA ligeså bliver ansvarlig for den strategi vi laver for talentudviklingen i klubben. Vores nye cheftræner kommer til at understøtte og samarbejde i en mentor-rolle med vores dygtige og engagerede ungdomstrænere.

Der er tale om en 3-årig aftale gældende med tiltrædelse fra sommeren 2023.

Vi er spændt på om det bliver et ligahold Mathias skal overtage. Kom i hallen allerede lørdag, hvor vi skal fortsætte vores stabile stime på indtil videre 6 sejre i streg. Mathias vil være i hallen, hvor han også vil hilse på i erhvervsklubben før kampen.