Skive fH

Tilgang af nr. 4 på den norske topscorerliste

received_430788652786922

Sidste søndag blev det til en præsentation af en forlængelse med anføreren Daniel Guldsmed og denne 2. søndag i advent har vi mere godt i posen til vores mange interessenter omkring Skive fH. En ny spiller melder sin ankomst op til den kommende sæson, da vi har lukket en 2-årig aftale med venstre backen Jens Dolberg Plougstrup – tidligere ”bomber” for Mors-Thy og Bjerringbro Håndbold, mens han nu er i norske Bækkelaget.

“Det er med største glæde og stolthed, at vi kan præsentere Jens som Skive fH-spiller de kommende to sæsoner. Det er ingen hemmelighed, at Jens har stået meget højt på vores liste over højrehåndede bagspillere, med en stor kompetence på sit skud og særligt fra distancen. Derudover har Jens prøvet meget og både vist sig frem i den danske liga, hos Mors-Thy og samtidig også i den bedste norske række for FyllingenBergen og nu Bækkelaget, hvor han igennem snart 2 sæsoner, har ligget i toppen af topscorerlisten. Så det er samtidig en rutineret herre, som vi forventer der vil komme at tage et stort ansvar og give os et meget positivt løft”, beretter Jesper Sørensen om nyerhvervelsen, der altså officielt tiltræder for 2 sæsoner d. 1. juli 2024.

Jens selv glæder sig til at komme hjem til Danmark, hvor han trods sine nu 24 år allerede opnåede at spille med i den sjove del af dansk håndbold inden turen gik nord på.

”Starten på min seniorkarriere var i Silkeborg, som også er her hvor jeg har spillet hele min ungdom. Det gav en masse erfaring omkring hvordan de bedste i Danmark gjorde det, hvilket var en enorm fed start på min karriere. Jeg var med i en DM-semifinale mod Aalborg med en lidt større rolle, så det er ikke fordi jeg kun så til udefra. Jeg fik muligheden for at blive udlejet til Mors-Thy, hvor jeg især i første sæson fik lov til at vise hvad jeg kunne. I år 2 spillede jeg ikke helt lige så meget, men alligevel fik jeg spilletid i både semi- og finale i pokalsejren i Boxen. Det førte til at jeg fik mulighed for at skifte til Norge, da de havde set jeg kunne noget, men at vi ikke helt følte det blev forløst til fulde i den danske liga”, forklarer Jens, som også har været en fast del af ungdomslandsholdene i flere år, selv omkring karrieren indtil nu.

Mange spillere kan godt blive fristet til at vælge en plads i den ligatrup til, men sommetider kan det betale sig at tage et step ned, hvis man vil 2 skridt frem. Sådan er tankegangen i hvert fald for Jens, hvor fast spilletid har vægtet højt.

”Jeg ville gerne ud at vise hvad jeg kunne – også selvom det skulle være på et lidt lavere niveau end i den danske liga, men når det er sagt, så var det for mig vigtigst at prioritere spilletid og at have lov at lave fejl undervejs. Bliver man en låst spiller der bliver bange for at gribe ansvaret, udvikler man sig ikke så meget. Især her i Bækkelaget har jeg fået den rolle jeg drømte om, hvor jeg er en type der er meget verbal. Jeg kommunikerer meget i mit forsvarsspil, hvor jeg lige nu dækker i midterforsvaret på grund af en del skader, men normalt dækker jeg ude på backen. I angrebsspillet gør jeg mig ikke så meget i duelspillet, men jeg har mere skudkraft til at kunne stige op udefra”, kommer det videre fra den nye skarpskytte i blåt.

Det var ikke selvskrevet at det lige var til sommer det skulle blive et retur til dansk håndbold, for med de gode præstationer i toppen af topscorerlisten i Norge følger også interesse. For Jens handler det om rollen man kigger ind i individuelt, men også projektets helhed som team har betydning.

”Der har været mange overvejelser omkring hvad der lige skulle ske. Om jeg var klar til at komme hjem og vise hvad jeg kan, om jeg skulle tage 1-2 år mere i Norge for at bide mig fast som en topscorerkandidat i den norske liga, men jeg har hele tiden sagt jeg vil hjem, hvis det rigtige tilbud kommer. Det føler jeg interessen fra Skive var, hvor de har fortalt man har ny hovedsponsor i ryggen + snakkene der går omkring de spillere der bliver og som kommer til foruden mig. Det taler til mig at skulle ud og jagte, fremfor at skulle vedligeholde eller undgå noget. Snakkene med Jesper og Mathias har gjort mig tryg i min mavefornemmelse, hvor jeg véd, at der ligger en rolle til mig”, forklarer Jens videre om sit tilvalg af Skive fH.

Direktør Jesper Sørensen har været i håndboldbranchen i flere år, så hans indtryk af Jens som person er meget klar. Han håber og forventer Jens bliver en spiller vi kommer til at se meget til i Skive fH.

”Vi har også at gøre med en meget dedikeret person, som helt sikkert kommer til at stille krav til sine omgivelser og som vi tror på, kan være med til at flytte os i en positiv retning som klub. Jens er meget karismatisk og ikke bange for at skille sig ud, så det bliver helt sikkert en spiller og et menneske som publikum i BioCirc Arena, kommer til at holde af”, fortæller han om den 24-årige skytte, der ligger nummer 4 på den norske topscorerliste med 81 scoringer i 13 kampe. Et snit på 6,2 mål pr. kamp, hvilket er næste lige som godt som i 22/23-sæsonen, hvor Dolberg med 136 mål i 21 kampe endte med at ”snitte” hele 6,48 mål pr. kamp.