Skive fH

Tobias Svend Rasmussen tager en pause fra håndbolden: mere tid til familien og andre virksomhedsprojekter

Håndbolden og klublivet er fantastisk, men familien og andre projekter begynder nu at trække mere i 28-årige Tobias Svend Rasmussen. Skive fH´s nummer 19 tager derfor en pause fra sporten og lægger håndboldskoene på hylden for en stund.
”Håndbolden og klublivet i Skive fH er fantastisk. Men udenfor banen har jeg nogle andre ting, som fylder mere og mere. Allerede kort inden sæsonen var jeg fast besluttet på at blive i Skive fH to år mere, selvom der var andre spændende muligheder for at blive fuldtidsprofessionel. Jeg har kæmpe respekt for klubben og ambitionen om et mere professionelt setup med flere træninger, men jeg har ikke lyst til at være mere væk fra min familie. Derfor vælger jeg at sige, at det er en pause, da jeg stadigvæk kan mærke lysten til at spille og træne.”

Efter en fremragende sæsonstart for Tobias Svend Rasmussen, spolerede problemer med ryggen de efterfølgende kampe. Det er dog en sæson, han alligevel ser tilbage på med tilfredshed og sender også en stor cadeau til sine holdkammerater.
”Jeg har været nogenlunde tilfreds med min egen sæson, som desværre blev spoleret af to diskusprolapser efter et par kampe i sæsonen. Det var først hen mod slut februar, jeg ikke længere havde store smerter efter træning og kampe. Holdets præstation er bestemt også mere end godkendt, selvom målsætningen om 13.pladsen desværre ikke lykkes. Til gengæld har vi fået vist, de tilskuere som har været i hallen, mange spændende og tætte håndboldkampe, hvor vi har drillet alle hold i ligaen.”

Meget af tiden på håndboldbanen har Tobias Svend Rasmussen brugt i den blå Skive fH-trøje, mens der også har været en smuttur til en anden blå klub, Mors/Thy Håndbold. Med sig fra banen tager han sig en masse minder og ikke mindst venskaber.
”Jeg husker faktisk ikke så meget oplevelserne som højdepunkter. Det som jeg vil se tilbage på, er de bekendtskaber og venner, jeg har fået i og omkring klubben. I min første sæson var jeg så heldig at få lov til at spille med Mads Øris, og de næste par sæsoner fik jeg nogle venner for livet. Det et jeg virkelig taknemmelig for,” lyder det fra playmakeren.

Selvom Tobias Svend Rasmussen længe har vist, at der efter denne sæson venter en håndboldpause for ham, så har tvivlen dog også luret rundt om hjørnet. Er det, det helt rigtige, netop nu? Det er dog tiden med familie og andre spændende projekter i støbeskeen, der i sidste ende fik lov til at bestemme for Tobias Svend Rasmussen, der også er medejer af PurePower. Døren tilbage til håndboldbanen får dog lov til at stå på klem.
”Selvom beslutningen har været taget længe, så er håndbold-Danmark heller ikke større end at flere klubber har hørt, at jeg efter sæsonen holder pause og har kontaktet mig. Det får mig selvfølgelig til at stille spørgsmål ved, om det var den rigtige beslutning. Alt den tid, jeg får, når håndbolden får en pause, skal bruges på et nyt iværksætter-projekt, som jeg ikke kan røbe endnu. Vigtigst af alt, så skal min tid gå sammen med min familie. Det er bestemt realistisk, at jeg vender tilbage på et tidspunkt, og har også nævnt for Arne og Peter, at hvis de får en skade eller andet, så må de gerne ringe.”

En enkelt kamp er der tilbage i den blå trøje for denne gang for Tobias Svend Rasmussen, når vi tirsdag d. 10 maj møder Grindsted i næste runde af pokalturneringen, Santander Cup.