Skive fH

U-landsholdskeeper skifter til Skive fH!

Med varslede afgange kigger vi også i kommende tilgange, og som rygterne er gået, så kan vi officielt melde GOG-keeper Atal Lakanval som Skive fH-spiller på en 3-årig aftale gældende fra 1. juli 2023.

Atal er en ung 20-årig spiller vi tilknytter fra talentfabrikken og de danske mestre GOG i det sydfynske. Vores kommende keeper har i sæsonen dannet keepertrio med ligeledes unge Matthias Dorgelo og svenske Tobias Thulin, og kommer derfor fra et af de bedste træningsmiljøer dansk håndbold mønstrer. Aktuelt er han med det danske U21-landshold til samling forud for deres 2 kampe mod Tyskland.

Lakanval er med afghanske rødder født i Danmark. Ambitionen faldt hurtigt – og en smule tilfældigt – på at stå imellem afslutningerne i målfeltet, og siden har han blot bygget lag på lag, hvor han i dag er et meget spændende talent på knap 2 meter.

”Begge mine forældre er fra Afghanistan, men jeg er født i Danmark og vokset op i Svendborg. Min bedste folkeskolekammerat – Noah Rieck – spillede håndbold, og de manglede en keeper på Thurø på daværende tidspunkt. Vi havde en legeaftale efter skole, og så stod jeg på mål i haven. Han spurgte om jeg ikke ville med til træning, og det kunne jeg da godt tænke mig at prøve. Siden har vi ellers fulgt hinanden og spiller stadig på hold sammen i GOG, så en spøjs tilfældighed var faktisk med til at starte min håndboldkarriere”, forklarer Atal.

Netop GOG og Skive fH har flere ting til fælles, trods vi aktuelt ikke er helt i samme luftlag sportsligt. Foreningsånden spirer, men ny luft i andre omgivelser kan forhåbentlig også give en sund konkurrence med unge kollegaer Atal kender særdeles godt.  

”Det har været en kæmpe oplevelse at være med GOG omkring Champions League, hvor jeg også har været til ungdoms-DM med klubben, hvilket giver mod på mere. Nu søger jeg nye udfordringer i andre rammer efter at have været vant til trygheden Gudme har givet mig, og at det lige blev Skive er ikke tilfældigt. Klubben har virkelig imponeret mig meget med setuppet, menneskerne omkring klubben og generelt hele stemningen jeg blev ramt af ved mit besøg i Skive. Det kunne være skønt at kunne trække trøjen over hovedet i morgen, men det må lige vente et par måneder endnu”, kommer det med et skævt smil fra den ambitiøse keeper.

Tryghed betyder en del for Atal, og vi glæder os enormt til at få skabt en god base til ham i byen. Da snakken kom på kommende holdkammerater, viste det sig, at Skive absolut ikke er ukendt for vores nye keeper.

”Der er en del velkendte ansigter i Skive-truppen, for jeg kender Jacob Tøfting, jeg har stået på hold med Benjamin Boye da han gik i 1.G og jeg var på efterskole i Gudme, og så kender jeg Joachim Hyldgaard fra ungdomskampe. Derudover skiftede min GOG-holdkammerat Viktor Vlastos også til Skive i sommers, så det er altid dejligt at vide man ikke er helt alene. Generelt er det bare fedt at komme til en klub der oprigtigt tør satse på unge talenter, og som ikke er bange for at tildele dem ansvar. Der har virkelig tricket mig med underskriften i Skive”, kommer det forventningsfuldt fra Atal, som også har et godt indtryk af den nye cheftræner, Mathias Albrechtsen.

”Mathias har haft betydning for mit valg, for jeg hørte fra mulige klubber min agent synes vi skulle kigge nærmere på, og der var Albrektsen hurtig til at spørge ind til mig og mine karriereambitioner. Jeg var ærlig og sagde min udvikling og spilletid var vigtig, han fortalte han skulle til Skive, fortalte lidt om hans tanker, og så var jeg ikke et sekund i tvivl om at dét var min fremtid, og at min agent rigtig gerne måtte kigge seriøst i den retning”.

Fra klubbens side glæder os til at byde Atal velkommen efter sommerferien, men inden venter en række mini-finaler. I bedste Wozniacki-stil tager vi én kamp ad gangen, og torsdag aften klokken 19:30 spiller vi 5. runde Santander Cup-pokalkamp i Skave-hallen mod Hogager Mejrup-Hvams 3. Division herrer, mens weekenden er fri, inden vi fredag d. 17/3 hjemme i Interfjord Arena klokken 19:30 tager imod Aarhus HC i et sandt fredagsbrag!