Skive fH

U21-landsholdaktuel højre back lejes i Aalborg​

I denne weekend vender truppen tilbage fra sommerferie og forberedelserne mod den kommende sæson starter. En fysisk hård opstart med en masse tests og hvor de sociale bånd skal styrkes med mange arrangementer krydret med snakke på kryds og tværs.

For vores vedkommende bliver det med en ekstra spiller i truppen, eftersom Aalborg Håndbold med tilgangen af Jack Thurin stod med 4 højre backs til den kommende sæsons trup. Heriblandt er Christian Termansen – et ungt 20-årigt Aalborg-talent vi har holdt øje med i flere år.

Christian har ved flere lejligheder vist sig frem for Aalborg i ligaen, men han har også fået lov at snuse omkring Champions League. Han har i denne sommer været særdeles aktiv, da han var med det danske U21-landshold til VM-slutrunden i Tyskland og Grækenland. I mellemrunden præsterede han med stor træfsikkerhed at blive kåret til Man of the Match i 28-22-sejren over Bahrain. En turnering danskerne sluttede som nummer 5.

“Vi ser denne lejeaftale som 3 x win. Aalborg har fortsat et af deres store talenter tilknyttet, vi får forstærkning af en U21-landsholdsspiller der har snust til de helt store scener i Champions League og med landsholdet, men også at Christian selv kommer ud og får kortere vej til spilletid på højest mulige niveau. Det er ingen hemmelighed vi gerne vil have mere skudkraft i vores bagkæde og det får vi med Christian på holdet. Oveni passer Christian perfekt i vores unge kultur med en gennemsnitsalder på 23,5 år. Vi har en ambition om at være med i oprykningsspil og udklække talenterne til højeste niveau med god sparring fra de rutinerede spillere”, fortæller direktør, Jesper Sørensen, som samtidig understreger der har været en rigtig behagelig dialog med Aalborg Håndbold.

”Vi har fra rygterne om Thurin løb haft en rigtig god dialog med Aalborg-direktør Jan Larsen, der kraftigt understregede de gerne vil fortsætte med Christian Termansen, men at det samtidig var vigtigt at kunne tilbyde kampminutter til deres unge egen-udklækkede talenter. Vi fandt hurtigt, hvad jeg tænker er, en god aftale for alle parter, så nu glæder vi os bare til at byde Christian velkommen til træningsopstart søndag”, beretter Jesper Sørensen.

Det er ingen hemmelighed vi med Christian Termansen nu er stærkt besat, hvor han får selskab på højre back af Simon Ostersen, mens også Oliver Juhl har budt sig til som en back-spiller i de forgangne sæsoner. Det er også en situation klubben er opmærksom på.

”Oliver Juhl har gjort det rigtig godt som en anden type højre back, så det er ikke ensbetydende med at han skal tilbage og være 100% fløjspiller. Signingen af Termansen opstod og er for at styrke vores forskellige forcer, så jeg forventer vi får en rigtig dynamisk højreside der kan få de bedste sider frem i hinanden”, forklarer han således.

For de nysgerrige er der træningsstart på søndag kl. 09:30 i KulturCenter Skive, hvor dagen kommer til at byde på mange tests.

—–

Find Skive fH’s bruttotrup på 22 spillere til sæsonen 2023/2024 herunder. Klubben de repræsenterede i 2022/2023-sæsonen står i parentes.

Keepere:

74 Atal Lakanval (GOG Håndbold)

1 Benjamin Krause Boye (Skive fH)

46 Jacob Tøfting Jensen (Skive fH)

Stregspillere:

10 Daniel Glud (Stoholm IF)

23 Daniel Guldsmed (Skive fH)

88 Frederik Børm (ØIF Arendal, Norge)

27 Viktor Lind (Skive fH 2. div. herrer)

Bagspillere:

26 Christian Termansen (Aalborg Håndbold)

66 Daniel Lund (Odder Håndbold)

17 Frederik Hovgaard (Skive fH)

3 Jeppe Vestergaard (Skive fH 2. div. herrer)

5 Joachim Hyldgaard (Skive fH)

18 Jonas Hermannsen (Skive fH)

6 Matias Damgaard (Skive fH)

47 Nickolei Jensen (Skive fH)

30 Niklas Jensen (Mors-Thy Håndbold)

2 Simon Bak Ostersen (HK Malmø, Sverige)

Fløje:

22 Anders Petersen (Skive fH 2. div. herrer)

31 Oliver Juhl (Skive fH)

11 Sebastian Skøtt (Skive fH)

8 Simon Damgaard Jensen (TTH Holstebro)

7 Viktor Vlastos (Skive fH)

Derudover har vi på bænken nye navne i form af chef- og assistenttrænere Mathias Albrektsen og Martin Holmgaard, vi har glædeligt genvalg på holdlederfunktionen med Tommy Andersen, mens vi i sundhedsstaben byder velkommen tilbage til Nikolaj Søndergaard – tidligere førsteholdsspiller og nu ansat ved Fit & Sund Skive.