Skive fH

Udskiftning på stregpositionen

image3

Vi henter til sommer en 23-årig udlandsdansker med ligaerfaring til holdkortet. En spiller der skal være med til at stabilisere en god defensiv og gøre sig gældende på angrebsstregen.

Christoffer Langerhuus er en snart 24-årig stregspiller der i denne og sidste sæson har han haft en betydende rolle i norske Bækkelaget, hvor han med sine 198 cm og 112 kilo har været en profil i begge ender af banen. Defensivt dækker han inde i midterforsvaret, mens han offensivt i 21 kampe har scoret 84 mål, hvilket gør ham til den tredjemest scorende spiller på det norske ligahold.

Topscorer for Bækkelaget – ligeledes danske Jens Dolberg – har scoret 124 mål, som også er en spiller vi får glæden af efter sommerferien! Et samarbejde vores kommende stregspiller Christoffer Langerhuus glæder sig over kan fortsætte.

”Det er dejligt at få en nuværende holdkammerat med til Skive, hvor vi som de eneste 2 danskere i Bækkelaget har brugt hinanden rigtig meget. Vi har en stærk relation og kendskab til hinanden på og udenfor banen med rigtig mange spilleminutter sammen, og så har det været helt naturligt vi blev gode venner. Derudover spillede jeg jo sammen med Emil Grønbech i Ribe-Esbjerg, ligesom jeg havde alle mine ungdomsår sammen med Daniel Lund. Jeg fornemmer klart der venter en god og social gruppe i Skive fH efter sommerferien – noget der betyder meget for mig”, forklarer Christoffer Langerhuus.

For Christoffer selv har det et stykke tid været på tale at flytte tilbage til Danmark, hvor Skive var et godt valg på mange fronter. Efter tiden i Bækkelaget har Langerhuus tilspillet sig væsentlig flere minutter i Norge end tilfældet var i Ribe-Esbjerg, hvor han fik indhop i 2020/2021 og havde en lidt større rolle i 2021/2022.

”Jeg har et ønske om at komme tilbage til Danmark, hvor jeg kommer tættere på familie og venner igen, der er noget man savner over tid. Jeg får mulighed for at kombinere det med studiestart, så det bliver rigtig fint. Min plan er at bosætte mig i Århus. Hvis man skal opsummere mine seneste år, så kom jeg fra Ribe-Esbjerg i sommeren 2022, hvor jeg fik lov at spille lidt 7-mod-6-spil, så jeg tog til Norge med ambitionen om mere spilletid. Mit ønske var at stå mere defensivt end tilfældet var i min daværende klub. Det er parametre jeg har taget store skridt på – nu spiller jeg alt det jeg kan holde til i begge ender af banen. Bækkelaget var det perfekt skifte på det tidspunkt i min karriere”, kommer det fra Christoffer om beslutningen om at prøve sig af i udlandet.

At valget nu falder på Skive er ikke en stor ubekendt for Christoffer. Selvom adressen har været norsk, er det ikke fordi han har levet under en sten mht. at følge med i dansk håndbold.

”Det er altid spændende at følge med i hvordan det går derhjemme, og specielt i 1. division herrer nu, hvor mange klubber satser større og hæver deres spillerbudgetter. Rækken bliver bare bedre og mere konkurrencedygtig i forhold til ligaen år efter år, så jeg glædes ved tanken om at der skal præsteres maksimalt hver weekend for at hente pointene – det er meget motiverende”, forklarer Christoffer omkring at skifte den bedste norske række ud med det næsthøjeste niveau i Danmark.

Fra direktør Jesper Sørensen er der gode forventninger over at have landet en eftertragtet spiller som Langerhuus.

”Vi får en stregspiller med gode kompetencer offensivt og defensivt, som kommer med meget fysik og tyngde. Trods bare 23 år har han allerede gjort sig meget erfaring fra udlandet, hvor han ikke bare har snuset, men har haft en kæmpe rolle for sit hold. Vi glæder os til at tage imod en spiller der kommer med en masse selvtillid og succes fra sin til i udlandet”, forklarer Jesper Sørensen omkring denne præsentation.

Daniel Glud skal videre

Med præsentationen af Christoffer Langerhuus er det også tid til at kigge ind i fremtiden, hvor stregtrioen for vores 1. div. herrer i den kommende sæson kommer til at bestå af Daniel Guldsmed, Frederik Børm og altså Langerhuus.

Dermed skal vi til sæsonens sidste kamp sige tak for nu til Daniel Glud, som er en spiller vi kun kan sende rosende ord i retning af. Daniel har vist en kæmpe træningsindsats uge efter uge – han har om nogen vist sig positivt frem og brudt alle forventninger.

”Glud har ikke fået helt den rolle han selv havde håbet og troet, men han er et fantastisk menneske med den skønneste og mest imødekommende personlighed. Han er typen man ønsker sig i enhver trup, hvor han bare giver så meget på alle fronter. Hans præstation udenfor banen er også værd at anerkende; hvordan han har flyttet sin fysiske tilgang og form er ret imponerende, som vidner om at han rigtig gerne vil håndbolden. Daniel skal nu jagte flere spilleminutter et andet sted, hvilket vi har stor respekt for”, fortæller direktør Jesper Sørensen.

Vi ønsker Daniel al medvind i fremtiden, hvor vi forhåbentlig igen kommer til at krydse klinger på banen!