Skive fH

Ung vestjyde med U-landsholdskampe er ny Skive fH’er

Tilbage i januar 2022 blev Simon Bak Ostersen – oprindelig fra Skjern-området – præsenteret i den svenske ligaklub IFK Ystad inden turen gik videre til Malmø HK. Til sommer vender den spændende højre back igen snuden mod Jylland, da han har skrevet under på en treårig aftale indtil sommeren 2026 med Skive fH.

”Vi har valgt at tilknytte Simon Ostersen på vores højre back, da vi ser mange ting der kan arbejdes med hos ham. Når det er sagt, så er han allerede et stort talent der kan bruges begge veje, han er god på brud og skud, og især med hans historik i GOG har vi set det som en stærk spiller at tilknytte”, forklarer Jesper Sørensen om signingen.

”Jeg er født og opvokset i Skjern, hvor jeg efter at være startet i en lille by der hedder Borris, rykkede ind til Skjern. Jeg tog på efterskole på Oure der har samarbejde med GOG på Sydfyn, og så har jeg egentlig spillet i Oure/GOG-miljøet i 5 år, da jeg efterfølgende fortsatte på gymnasiet. Jeg startede i Ystad i sommers, men skiftede midt i sæsonen til Malmø, hvor jeg nu er”, forklarer Simon om hans baggrund.

Netop opholdet i Sverige har været med til at modne Simon som både person og håndboldspiller, for at flytte til et andet land er ikke bare lige sådan.

”Det er lidt nyt at komme til et nyt land med nyt sprog og den lille forskel der også er kulturelt, så jeg synes jeg har fået meget med i rygsækken. Hvis jeg kort skal komme ind på mig selv som spiller, så er jeg højre back, 2-vejs spiller, god på skud, men er også gennembrudsspiller”, beretter vores nye back, som fylder 20 år senere i denne måned.

At Simon nu skifter til Skive, må også glæde hjemme i familien.

”Der er jo ikke så langt til Skjern fra Skive, og det var også lidt en del af min beslutning. Jeg tænker at flytte til Skive, men det skal der styr på den næste tid. Jeg synes at klubben matcher mine drømme om at komme i ligaen, som jeg ser som det store overordnede mål for både mig selv personligt og klubben. Alle håndboldspillere der har været omkring U-landshold, drømmer jo om mere, hvor jeg var med til EM-slutrunden i sommers”, fortæller Simon Bak Ostersen.

Vores nye højre back har været ”i skole” i GOG, hvor han tillærte værdifuld erfaring i et af landets bedste talentmiljøer.

”I GOG var jeg primært på deres 2. divisionshold, men i slutningen af sæsonen var jeg med omkring nogle enkelte førsteholdskampe, hvor jeg i perioden også trænede med ligaholdet. Det var enormt lærerigt at være med i deres miljø. At valget lige faldt på Skive skyldes jeg jo naturligvis kender lidt til vores kommende træner Mathias Albrechtsen, og så kender jeg et par af spillerne, hvor nogen har jeg spillet sammen med, og andre har jeg – qua vores unge snit generelt – spillet overfor mange gange. Jeg ser meget frem til at få Mathias og Martin som trænere, da jeg kender dem fra min U-landsholdstid”, slutter Simon.

Simon kommer allerede i hallen i aften, hvor også Atal Lakanval vil være at finde.